Beba pronađena u kolicima u Zmaj Jovinoj ulici

Devojčica stara oko godinu dana pronađena je noćas u kolicima na trotoaru u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu, potvrđeno je iz policijske uprave. Iz Centra za socijalni rad „Solidarnost“ saopštili su da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

Događaj se odigrao noćas oko 2.45 kada je jedan prolaznik na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola.

Pozvao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mesta, zbrinula devojčicu i prevezla je na odeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS rekli da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u ovom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad „Solidarnost“.

Iz Centra „Solidarnost“ kažu za RTS da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu deteta.

Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku deteta, koja je navodno ostavila devojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

 

Izvor : RTS

Post Author: Milan

Ostavi komentar