Avantura park na jezeru Bubanj počeo sa radom

Za kragujevačke mališane svoja vrata danas je otvorio dečiji avantura park koji je u okviru projekta „Izgradnja turističko zabavno-rekreativnog parka Jezero Bubanj“ realizovala Gradska turistička organizacija sredstvima Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i Grada Kragujevca.

Dugo smo čekali avantura park na Bubanj jezeru i sada sa zadovoljstvom mogu da kažem da je počeo sa radom, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, prilikom obilaska Avantura parka. Deca zbog koje sve ovo i gradimo su prezadovoljna i očekujem da bude puno tokom cele sezone, dodao je on zahvalivši se Ministarstvu turizma i omladine koje je učestvovalo u izgradnji ovog velikog projekta sa 15 miliona dinara uz ulaganje Grada Kragujevca od pet miliona dinara. Važno je da i deca, i roditelji, i sugrađani znaju da je ovaj prostor od sada pod konstantnim dvadesetčetvoročasovnim video nadzorom jer, naglasio je Stevović, želimo da ga zaštitimo i da nam deca budu bezbedna. On je podsetio i da se Avantura park na Šumaričkom jezeru, u čiju je rekonstrukciju Grad Kragujevac uložio 1.700.000 dinara bez PDV-a, uveliko završava i da se narednih dana očekuje i njegovo otvaranje.

Današnjim otvaranjem ovaj zabavni park ujedno predajemo na upravljanje, korišćenje i održavanje Sportskom privrednom društvu Radnički, rekao je direktor Gradske turističke organizacije, Bojan Pavlović. Ovoliko dece potvrđuje da smo uradili pravi posao i daje nam podstrek da i ubuduće sličnim projektima oživljavamo naše parkove i jačamo našu turističku infrastrukturu kako bi u tome uživali naši najmlađi sugrađani, ali i svi gosti koji dođu u naš grad, poručio je Pavlović.

Avantura park na jezeru Bubanj sastoji se od četiri celine – tjubinga, mini avantura parka, mini zip lajna, mini golf terena. Do kraja nedelje korišćenje svih sadržaja će biti besplatno. Od sledeće sedmice će se naplaćivati karta po ceni od 400 dinara i važiće za oba avantura parka – na jezeru Bubanj i na Šumaričkom jezeru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar