Asfaltiranje u MZ Masloševo

Predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima obišao je završne radove na asfaltiranju puta u MZ Masloševo. Vrednost radova koje izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac je oko  18 miliona dinara.

Na teritoriji Masloševo je već ulagano u putnu infrastrukturu ali danas se radi jedan od značajnijih pravaca u dužini 1050 metara na potezu prema  groblju. Vrednost radova je oko 18 miliona dinara i to je investicija koja je mnogo veća od finansijskog ulaganja  jer vredi mnogo više zbog ovih ljudi, kazao je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca. Ljudi koji žive na selu moraju da imaju asfalt ispred svojih domaćinstava jer je to danas osnovno da bi mogli da funkcionišu ali i da bi mladi ostali u svojim porodičnim domaćinstvima. Međutim, ovo nije jedini put koji radimo u ovoj mesnoj zajednici, istakao je predsednik Privremenog organa i najavio još asfaltiranja puteva na ovom potezu.

Sledeće godine u okviru novih ulaganja asfalt će dobiti i druga sela u koja do sada niko nije ulagao, poručio je Dašić. Nakon obilaska radova u MZ Masloševo, predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca obišao je obližnje selo Kotražu i sa meštanima razgovarao o njihovim prioritetima kada je putna infastruktura u pitanju. Kragujevac ima veliki broj sela i u većinu smo do danas ušli i uradili dobre deonice puta a cilj nam je da do kraja građevinske sezone još domaćinstava u selima dobiju asfalt.

Iz Preduzeća za puteve kažu da je po zahtevu investitora na terenima na seoskom području angažovano šest ekipa i ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali biće uključeno još kako bi se realizovali planovi do kraja sezone.

Put dužine 1050, širine tri metara i debljine sedam centimetara, u koji ćemo danas ugraditi 575 tona asfalta, bio je u veoma lošem stanju, najviše oštećen od vode, kaže Dragan Ćirković, odgovorno lice za izvođenje radova PZP Kragujevac. U okviru pripremnih i tehničkih radova, ojačali smo postojeću kolovoznu konstrukcija i uradili geomehanička ispitivanja. Sa jedne strane puta biće urađeni kanali za odvodnjavanje, za sve parcele ugrađena uključivanja na put, uradićemo propuste i sve ostalo prema pravilima struke i urađenim planovima, dodao je Ćirković. Prema njegovim rečima na teritoriji Masloševa ekipa PZP Kragujevac  radi put dužine nešto manje od 500,  širine tri metara i debljine asfalta sedam centimetara. Vrednost tih radova je 6 miliona dinara, kazao je on.

PZP Kragujevac izvodi radove na još tri lokacije u MZ Čumić u dužinama 1,78 kilometara, 602 metara i 130 metara. U Dobrači ekipe rade puteve u dužini od 830 i 785 metara i nastaviće sa radovima koliko vremsnki uslovi budu dozvoliuli u ovoj građevinskoj sezoni, poručuju iz PZP Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar