Asfaltirane ulice 25. avgusta i Aleksandra Blagojevića u MZ Filip Kljajić

U MZ Filip Kljajić, Sektor niskogradnje JKP Šumadija danas asfaltira ulice 25. avgusta i Aleksandra Blagojevića. Izvođenje radova obišli su danas Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti i Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačenika sa saradnicima.

Radovi se izvode u delu naselja koji je godinama unazad imao brojne probleme i ovo je pokazatelj da gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima jako dobro sagledava te probleme i paralelno sa prigradom, radovi se odvijaju i u gradskom delu i seoskom području, kazao je Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika, ističući da se istovremeno izvode pripremni radovi u selu Rogojevac i Dobrača. Lazović je podsetio na nedavno završenu prvu fazu asfaltiranja ulice Kadinjača i da se nastavlja sa rešavanjem brojnih komunalnih problema koji su se godinama nagomilavali. Da bi se takva pitanja rešavala, pre svega, istakao je Lazović, morate pedantno da izdvojite i pozicionirate budžet, opredelite sredstva. U ulicama na teritoriji MZ Filip Kljajić prisustvujemo asfaltiranju kojim ljudi rešavaju ozbiljan, višedecenijski problem. Vrednost radova je 3, 7 miliona dinara dinara, biće ugrađeno 198 tona asfaltne mase a nakon završetka biće ugrađene i bankine. Ovo nisu mala sredstva, ali kada znamo da je reč o ulicama u prigradskom naselju sa velikim brojem stanovnika i kako su izgledala pre radova, zaista je nešto što jedna odgovorna lokalna samouprava može da uradi u ovom trenutku i svojim sugrađanima obezbedi pristojne uslove za život, poručio je šef kabineta Lazović.

U okviru pripremnih radova izvršeno je dokopavanje oštećenih površina dodatnim kamenim materijalom i danas u MZ Filip Kljajić završavamo asfaltiranje ulica 25. avgusta i Aleksandra Blagojevića ukupne dužine 330 metara u koje će biti ugrađeno nešto manje od 200 tona asfaltne mase, kaže Marko Radisavljević rukovodilac Sektora niskogradnje. Ulice su ovom delu grada su u padu i poprilično iskopane. Posle velikih kiša stalno smo dodavali kameni materijal koji je na kratko ili do prve sledeće obilnijepadavine trajao a onda se vraćao isti problem, objašnjava Radisavljević. Asfaltiranjem ulica trajno se rešava problem sa kojim su se suočavali građani ove dve ulice.

Ekipe i mehanizacija JKP Šumadije izvode pripremne radove za asfaltiranje lokalnog puta u selu Rogojevac, a na teritoriji sela Dobrača radi se put koji povezuje Kutlovo i Gornjomilanovački put i u narednim danima radićemo krpljenje tih deonica, najavio je rukovodilac  Sektora niskogradnje JKP Šumadija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar