Asfaltirana ulica Pauna Jankovića na Deninom brdu

U MZ Denino brdo danas je asfaltirana ulica Pauna Jankovića. Na ukupnoj dužini od 430 metara ugrađeno je 320 tona asfaltne mase a vrednost radova je nešto više od 8,5 miliona dinara. Završne radove na asfaltiranju obišao je danas Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika Kragujevca.

Iako je na snazi još uvek vanredna situacija zbog obilnih kiša i da su sve ekipe javno – komunalnih preduzeća i treća lica uključena u sanaciju svih oštećenih prilaza gradu, oštećenih ulica, putnih pravaca, aktivne, podsetio je Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika Kragujevca, ekipe JKP Šumadija izvode završne radove na asfaltiranju ulice Pauna Jankovića na Deninom brdu. Reč je o ulici dužine 430 metara u koju će biti ugrađeno 320 tona asfalta a vrednost je nešto više od 8,5 miliona dinara, istakao je Lazović.

Nakon završetka asfaltiranja ekipe JKP Šuamdija ugradiće bankine i ivičnjake što će ovu ulicu učiniti da bude reprezentativna u ovom delu grada. Mislim da Denino brdo polako dobija izgled naselja kakvo i treba da bude, poručio je Lazović, šef kabineta. On je podsetio da je gradonačelnik Dašić sa saradnicima nedavno obišao ovo naselje i razgovarao sa sugrađanima o problemima sa kojima se suočavaju i zaključio da je sada za 430 metara manje ’’problema’’ nego što ih je do sada bilo. Kroz razgovor sa sugrađanima možemo da zaključimo da su zadovoljni, kazao je on i poručio da je ovo početak ovogodišnje sezone i kao i da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole i ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, predviđenim planom i dinamikom, ovo biti jako uspešna građevinska sezona.

Nakon završetka ulice na Deninom brdu, po ukidanju vanredne situacije, po nalogu gradonačelnika Dašića, ekipe niskogradnje biće angažovane na uređenju najužeg gradskog jezgra, budući da je stav da se sve ulice u centru grada rekonstruišu, udarne rupe zakrpe imajući u vidu da su radovi javnih preduzeća doprineli do toga da asfalt u samom centru grada ne budu na zadovoljavajućem nivou. Sugestije građana su uzete u obzir kao prioritetne, kazao je Lazović i istakao da će u narednih mesec dana sve ekipe biti angažovane na sanaciji ulica najužeg centralnog gradskog jezgra kako bismo dobili centar kakav i dolikuje gradu Kragujevcu.

Marko Radisavljević, šef Sektora niskogradnje u JKP Šumadija kaže da su i pored vanredne situacije u Kragujevcu preduzeće uspelo da uradi pripremne radove za sanaciju i asfaltiranje ulice Pauna Jankovića na Deninom brdu. Ulica je bila u veoma lošem stanju, potrebno je bilo izvršiti kompletan iskop duž čitave ulice i nanese nov kameni materijal, da bismo danas mogli da je asfaltiramo.

Post Author: Milan

Ostavi komentar