Asfaltiran trotoar u zoni OŠ ’’Đura Jakšić’’

Na inicijativu Saveta MZ Filip Kljajić u zoni OŠ “Đura Jakšić“, ekipe JKP Šumadija izvode radove na asfaltiranju trotoara a nakon završetka radova Sektor signalizacije ovog preduzeća postaviće zaštitnu ogradu. Ukupna vrednost investicije je 1,2 miliona dinara, a završne radove obišla je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Predlozi i prioriteti koje nam upućuju saveti mesnih zajednice za nas su veoma značajni u identifikovanju i rešavanju ovakvih i sličnih problema. Radovi koji se izvode na rekonstrukciji trotoara u zoni OŠ ‘’Đura Jakšić’’ a zatim i postavljanje zaštitne ograde su upravo rezultat saradnje sa Savetom MZ Filip Kljajić. Kroz ove radove biće unapređena putna infrastruktura i bezbednost učesnika u saobraćaju u ovom slučaju učenika kao najugroženije kategorije ali i obezbeđenje kvaliteta života svih naših sugrađana, kazala je Maja Angelovska, članica Gradskog veća.

Budžetom grada Kragujevca za održavanje trotoara i opremanje ulica za ovu godinu obezbeđeno je 75 miliona dinara. U narednom periodu sređujemo trotoare i u drugim delovima grada a prioritet su trotoari u zonama škola i zonama visokog pešačkog saobraćaja, rekla je Angelovska i istakla da predlozi saveta mesnih zajednica kao predstavnika građana su od apsolutne pomoći u određivanju prioriteta.

OŠ “Đura Jakšić“ je jedna od najstarijih škola u gradu, sagrađena je 1934. godine a ulaganjima kroz podršku lokalne samouprave, dobija potpuno nove obrise, kazao je Đorđe Božović, direktor škole. Pored toga, istakao je on, bezbednost dece je u pitanju a rezultat svega je izuzetna dugogodišnja saradnja sa Savetom MZ Filip Kljajić. Nadam se da ćemo nakon postavljanja zaštitne ograde dalju saradnju nastaviti sređivanjem fasade škole i rešavanjem drugih pitanja.

Asfaltiranju trotoara oko OŠ ’’Đura Jakšić’’ prethodili su pripremni radovi na skidanju postojeće podloge koja je bila u lošem stanju, mašinski iskop zemlje i izrada posteljice kao i ugradnja kamenog materijala. U asfaltiranje trotoara u ukupnoj dužini od 170 metara ugrađeno je 53 tone asfaltne mase. Nakon asfaltiranja, u narednom periodu, ekipe Sektora signalizacije postaviće zaštitnu ogradu u zoni škole, kazao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje u JKP Šumadija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar