Asfaltira se Žička ulica u Čumiću

U selu Čumić u toku su radovi na asfaltiranju Žičke ulice dužine 602 i širine 3,5 metra. Radove čija je ukupna vrednost oko 8,2 miliona dinara izvodi Preduzeće za puteve na osnovu ugovora potpisanog sa Gradskom upravom za razvoj i investicije.

Nakon putnog pravca Čumić – Gornje Jarušice, sada radimo lokalnu ulicu koju većina meštana koristi na dnevnoj bazi i time rešavamo veći deo sela Čumić. Ova ulica je jako bitna jer deca tuda idu u školu i zato nam je bila prioritet za rad po zahtevu Mesne zajednice Čumić, kazao je Dejan Ružić, v.d. načelnika GU za razvoj i investicije. Do kraja godine planiraju se i radovi na sanaciji deonice od oko 150 metara koju je PZP oštetio prilikom eksploatacije kamena, a koja je takođe na bitnom putnom pravcu u Čumiću. Radovi na pomenutoj deonici će početi u narednih par dana, odmah po završetku Žičke ulice, najavio je Ružić.

Ulica Žička ima oko 150 domaćinstava koja se pretežno bave voćarstvom. Stanovnici ove ulice kažu da je do sada prohodnost kroz nju bila dosta otežana i ovim asfaltiranjem, pored toga što će kuće biti povezane sa centrom sela, transport voća će biti znatno olakšan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar