Ambasador SAD Kristofer Hil posetio Kragujevac

Njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristofer Hil, posetio je danas Kragujevac za koga je gradonačelnik Nikola Dašić priredio prijem.

Grad Kragujevac je poznat po svojoj istoriji, a rekao bih da ima i veoma svetlu budućnost, izjavio je ambasador Hil, nakon sastanka sa gradonačelnikom. Istakavši posvećenost investicijama, među kojima je Državni data centar, mogućnosti za buduće investiranje, on je ukazao na povoljnost da se iz Beograda do Kragujevca stiže za oko sat vremena, ali i da često u razgovoru sa ljudima o obrazovanju saznaje da su završili fakultet na kragujevačkom Univerzitetu. Kragujevac je spreman da privuče mlade ljude i investitore i radujem se što sam danas ovde, poručio je ambasador Hil.

Veliko je zadovoljstvo što sam imao priliku da dočekam i razgovaram sa njegovom ekselencijom ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom. Otvoreno smo razgovarali o mnogim temama, saradnji dve države kroz istoriju, dva svetska rata ali i o tome kako Kragujevac danas sarađuje sa američkom ambasadom, pre svega preko Američkog kutka koji je u otvoren 2005. godine u našoj biblioteci. Današnji sastanak bila je prilika da se podsetimo programa koji su se sprovodili, onih koji su u toku, ali i o budućoj saradnji, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Posle razgovora sa gradonačenikom, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil posetio je Muzej „21. oktobar“ i položio venac kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u memorijalnom Spomen-parku „Kragujevački oktobar“ u Šumaricama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar