Akcija prikupljanja i reciklaže baterije i sijalica

U sredu, 10. avgusta u periodu od 11 do 13 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave, u okviru projekta Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice, građani će moći da iskorišćene baterije i sijalice bezbedno uklone iz svog domaćinstva. Predajom tog opasnog otpada na promotivnom štandu ispred Gradske uprave, Kragujevčani će dobiti simbolične nagrade uz kreativne i edukativne sadržaje.

Cilj akcije je širenje svesti o značaju reciklaže baterija i sijalica i njihovog negativnog dejstva, ukoliko se odlažu zajedno sa komunalnim otpadom i završe na deponijama.

U okviru projekta „Povećanje stope reciklaže baterija i sijalica, tokom prošle godine u Kragujevcu su postavljene posude za bezbedno odlaganje ove vrste otpada na sedam lokacija i to u zgradi Gradske uprave, zgradi Gradske poreske uprave, u Javno stambenom preduzeću Kragujevac na naplatnim mestima u Domu samoupravljača, na Aerodromu, u Ulici LJubiše Bogdanovića, Ul. Stojana Protića i u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac.

Projekat sprovode NALED i Nemačka razvojna saradnja, u partnerstvu sa kompanijama Božić i sinovi, E-reciklaža i Udruženjem reciklera Srbije, a grad Kragujevac je prva pilot lokalna samouprava koja se priključila projektu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar