13 godina rada Centra ’’Kneginja Ljubica’’

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite ’’Kneginja Ljubica’’, ustanova socijalne zaštite koja se bavi pružanjem usluga socijalne zaštite za decu, mlade, odrasla i stara lica na području grada Kragujevca obeležio je danas 13 godina rada. Na prijemu organizovanom u prostorijama Centra kome su prisustvovali Jelena Pavić, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Predrag Stevović, član Gradskog veća, predstavnici gradskih institucija, resornih gradskih uprava i zaposleni u Centru,  prezentovani su rezultati postignuti između dve godišnjice.

Za prethodnu godinu imali smo ambiciozne planove i ciljeve i s ponosom mogu da istaknem da smo sve zadato uspeli i da ostvarimo, kazala je Slavica Novaković, v.d. direktora Centra izdvajajući kao jedan od najbitnijih relicenciranje svih usluga Centra. Danas smo jedna od malobrojnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji koja ima sve usluge licencirane. Uz pomoć donatora uspeli smo da renoviramo jedan broj soba u Centru, sredimo sobe u Prihvatilištu i drugim delovima ustanove. Za najmlađe korisnike napravili smo igraonicu, uz donatore nabavili interaktivnu drvenu kućicu, a početkom godine uz donatore i podršku grada igralište za najmlađe, podsetila je direktorka Novaković. Govoreći o planovima ona je istakla da je Centru potrebno vozilo 8+1 sa rampom i jednim mestom za OSI. Kroz donacije obezbedićemo  letnjikovac za stara lica, planiramo teretanu i teretanu na otvorenom, a pored renoviranja ostalih soba, u planu je i podizanje ograde oko dvorišta Centra, kazala je direktorka centra.

Od osnivanja do danas, Centar je uz podršku grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uspela da razvije šest usluga i ponovo dobije licence za prihvatilišta za decu i mlade, za žrtve porodičnog nasilja, Savetovalište za brak i porodicu, Dnevni boravak za decu i mlade, Pomoć i nega u kući za odrasle i starije osobe i Dnevni boravak za odrasla i stara lica.

Post Author: Milan

Ostavi komentar