Zorić poveo šumadijsko kolo u Pazaru

Fudbaleri Radničkog 1923 upisali su prvu pobedu u plej-ofu Mocart Bet Superlige Srbije i to na tradicionalno neugodnom gostovanju ekipi Novog Pazara – 1:0 (0:0). Gol odluke postigao je Luka Zorić u 68. minutu, kada je iz drugog pokušaja savladao golmana domaćih Kahrimanovića. Šumadinci su ovim trijumfom ujedno prekinuli trend negativnih rezultata u međusobnim okršajima sa Pazarcima ove sezone.

Trener Dejan Joksimović želeo je da odmori pojedine igrače na današnjoj utakmici, pa su šansu od prvog minuta u ofanzivi dobila dva Đorđa, Maksimović i Jovanović, dok je mesto desnog beka umesto Dajana Ponjevića, koga danas nije bilo u sastavu zbog kartona, zauzeo mladi Nikola Miličić.

”Crveni” su prvi zapretili već u 6. minutu kada je Evandro centrirao, Jovanović zakačio loptu glavom, koja je došla do Zorića, a ovaj je slabo šutirao.

U 13. minutu Brazilac Evandro je odlično centrirao, a Vidosavljević je glavom šutirao preko gola.

Usledila je greška mladog golmana Pazaraca Kahrimanovića, kada je ispucao loptu do Vidosavljevića, koji nije uspeo da iskoristi ovaj poklon.

Potom je danas veoma raspoloženi Evandro u 26. minutu uzdrmao okvir gola domaćeg tima.

Pet minuta kasnije Vidosavljević je šutirao, golman Kahrimanović kratko odbio loptu na koju je naleteo Jovanović, ali je čuvar mreže Novog Pazara ovoga puta dobro reagovao.

Usledila je potom prva, ujedno i najbolja prilika za domaćina u prvih 45 minuta. U kontri se našao Bogdanovski, ali je šutirao pored gola Lekovića.

Potom beležimo pokušaje sa distance Evandra i Vidosavljevića, koji nisu doneli promenu rezultata.

U zadnjem minitu prvog dela igre, Evandro je razmenio dupli pas sa Peceljom, lopta je došla do Vidosavljevića, koji je sa desetak metara tukao preko gola.

Domaćin je početkom drugog poluvremena propustio odličnu priliku da dođe do vođstva. Odlično je centrirao Nikčević sa desne strane, ali je udarac Majdevca zaustavio Leković.

Od 62. minuta domaćin je ostao sa igračem manje jer je Kiković dobio drugi žuti karton, što je “crvenima” znatno olakšalo posao u nastavku utakmice.

Samo šest minuta kasnije Kragujevčani su iskoristili brojčanu prednost i došli do vođstva. Uporni Zorić se posle udarca Pecelja i odbijene lopte najbolje se snašao u petercu domaće ekipe i iz drugog pokušaja doveo svoj tim u vođstvo.

Domaćin je u finišu krenuo na sve ili ništa i zapretio najpre preko Bogdanovskog, a potom i Gavrića, ali 77.minutu Bogdanovski je šutirao po sredini gola, ali je Leković u oba navrata dobro reagovao.

Mogao je Radnički sa druge strane da duplira prednost u finišu utakmice, ali je udsrac rezerviste Đurića zaustavila prečka.

Radnički 1923 je nakon današnjeg trijumfa ostao na osmoj poziciji sa 41 osvojenim bodom. Naredni takmičarski izazov “crvene” očekuje tek za devet dana, kada će na svom terenu ugostiti ekipu TSC-a iz Bačke Topole.

NOVI PAZAR – RADNIČKI 1923 0:1 (0:0)

NOVI PAZAR
Stadion: „Čaizkoin arena“.
Gledalaca: 700.
Sudija: Marko Delibašić (Vrbas).
Pomoćnici: Ilija Lovre (Novi Sad), Uroš Radovanović (Gruža).
Strelac: Zorić u 68. minutu.
Žuti kartoni: Jović, Bogdanovski, Gavrić (Novi Pazar), Miličić, Ivanović, Jovanović, Maksimović, Zorić (Radnički 1923).
Crveni karton: Kiković (Novi Pazar) u 62. minutu.

NOVI PAZAR: Kahrimanović, Jović, Kurdić, Kiković, Joksimović, Momčilović (od 85. Ergelaš), Nikčević, Stanojlović (od 46. Gavrić), Đuričković (od 46. Mijić), Bogdanovski, Majdevac (od 69. Radovac). Trener: Davor Berber.

RADNIČKI 1923: Leković, Ivanović, Miličić (od 83. Krajišnik), Pecelj, Mitrović, M. Vidović, Zorić, Vidosavljević, Da Silva (od 59. Čolović), Maksimović (od 69. Milunović), Jovanović (od 59. Čolović). Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar