Zlatnim medaljama Olimpija čuva tradiciju najuspešnijeg bodibilding kluba u Srbiji

Sa Evropskog prvenstva u bodibildingu održanog u Barseloni, od 1200 takmičara i 44 reprezentacije, srpska je osvojila dve zlatne, jednu bronzanu i jedno četvrto mesto. Reprezentacija Srbije je brojila deset članova od kojih su četiri iz Kragujevca a koji su ujedno i postigli najveće rezultate. Time kragujevački klub Olimpija čuva tradiciju najuspešnijeg bodi bilding kluba u Srbiji. U prostorijama kluba šampione, reprezentativce i njihovog trenera Gorana Ilića, dočekao je i prvi čestitao na osvojenim medaljama, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Jedine dve zlatne medalje sa Evropskog prvenstva u Barseloni, kao članovi srpske reprezentacije, osvojili su bodibilderi Olimpije, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća, čestitajući šampionima, reprezentativcima i njihovom treneru na rezultatima. To pokazuje da je Klub Olimpija tim koji čuva tradiciju najuspešnijeg bodi bilding kluba u Srbiji i koji opravdava poverenje koje mu grad ukazuje kao i poverenje svih onih koji ovde treniraju, kazao je Stevović. Medalje  opravdavaju i svu onu uloženu energiju, rad i trud da se napravi ovakav rezultat. Izuzetno smo ponosni i siguran sam da veliki rezultati ni ubuduće neće izostati, a Grad će znati to da ceni i podrškom se oduži, istakao je Stevović.

Goran Ilić, osnivač i predsednik Kluba Olimpija, višestruki prvak Srbije i vlasnik brojnih evropskih i svetskih medalja, trener reprezentacije Srbije je ocenio da je reprezentacija Srbije napravila do sada najveći uspeh.

Apsolutnu titulu evropskog prvaka poneo je Ivan Banjanac pobednik svih kategorija koji je prvu zvaničnu titulu doneo u Srbiju i Kragujevac, objašnjava Ilić. Drugi šampion Evrope je Aleksandar Cvetković, dok je Aleksandar Živković doneo bronzu. Za bod je bronza izmakla Nataši Kandić koja je osvajala i svetske i evropske medalje, kaže trener Ilić, ističući da nije ni postojala sumnja u ovakve rezultate. Konkurencija je bila jaka, ove godine je učestvovao veliki broj takmičara, preko 1200 iz 44 zemlje Evrope i u svakoj kategoriji je, u proseku bilo po 25 takmičara, što govori o veličini medalja koje smo osvojili, dodaje on.  Bodibilding nije olimpijski sport ali je prvi među neolimpijskim sportovima a naš klub je pravi brend u bodibildingu  u našoj zemlji. Uz  popularnost kada dođu i uspesi onda sve to dobija pravu sliku.

Govoreći o planovima trener srpske reprezentacije kaže da takmičare očekuje svetsko prvenstvo u novembru i fokus će, kao i uvek, biti na što boljoj pripremi za visoke rezultate reprezentativaca a Olimpija u toj ekipi uvek daje više od polovine takmičara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar