Završen prvi dan memorijalnog turnira „Legende Radničkog“

U Kragujevcu se u organizaciji Odbojkaškog kluba Radnički održava tradicionalni, međunarodni turnir „Legende Radničkog“ u spomen na preminule odbojkaške legende Dejana Brđovića i Aleksandra Gigovića, na kome su pored domaćina Radničkog i beogradskog Partizana, učešće uzele i ekipe Mladost HAOK iz Hrvatske i Salonit Anhovo iz Slovenije.

Prvog dana turnira su odigrane sledeće utakmice:

OK Partizan Beograd – OK Mladost Zagreb: 3:1 (25:17, 25:21, 20:25, 25:18)

Ekipa Partizana je u prvom susretu turnira savladala renomiranog protivnika iz Zagreba rezultatom 3:1. U prva dva seta je viđena totalna dominacija Beograđana, što i rezultat 2:0 i govori. Usled opuštanja početkom trećeg dela igre, Zagrepčani uspevaju da se vrate u meč i smanjuju rezultat na 2:1, no to je sve što su uspeli da urade. Partizan je u četvrtom setu zaigrao angažovanije i uspeo da meč reši u svoju korist konačnim rezultatom 3:1 i tako postane prvi finalista turnira u Kragujevcu.

OK Salonit Anhovo – OK Radnički Kragujevac: 0:3 (17:25, 21:25, 20:25)

Od samog starta meča, izabranici šefa struke Alekse Brđovića su stavili do znanja gostima iz Slovenije ko će ići u finale. U prva dva seta nijednog trenutka se pitanje konačnog skora nije dovodilo u obzir i na semaforu je stajao rezultat 0:2. Početkom treće deonice meča, stručni štab domaćina je „pomešao karte“ pa su Slovenci uhvatili rezultatski priključak, no povratkom prve postave na teren i izvanrednim učinkom Blagojevića, Kovača i Ristića uz asistenciju ostatka tima, stvari su došle na svoje mesto i Radnički se zasluženo našao u finalu.

U subotu su na programu dva meča.

Utakmica za treće mesto: OK Salonit Anhovo – OK Mladost Haok u 16:00 časova

Utakmica za prvo mesto: OK Partizan – OK Radnički u 18:30 časova.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar