Vrščanke slavile u derbiju začelja

Košarkašice Radničkog sve su dalje od opstanka u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Izabranice trenera Saša Milojevića večeras su doživele svoj deseti poraz u sezoni, i to u susretu sa glavnim konkurentom u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, ekipom Vršca, na parketu „SBB hale Jezero“ – 46:74 (8:16, 10:14, 16:20, 12:24).

Umesto dugo očekivanog prvenca, novo razočarenje u režiji „crvenih dama“, koje su u najbitnijoj utakmici dosadašnjeg dela sezone doživele prilično ubedljiv poraz, čime su drastično umanjile svoje šanse za opstanak u prvoligaškom društvu. Znatno iskusnija i fizički dominantnija ekipa Vršca znalački je iskoristila sve svoje prednosti, posebno na visokim pozicijama, gde Kragujevčanke nisu imale igračicu koja bi mogla uspešno da parira Ivi Roglić i Jeleni Budimir.

Već se u prvoj četvrtini videlo da će ovo biti još jedno slabo šutersko veče košarkašica Radničkog, koje su u ovom periodu igre ubacile samo jednu trojku iz jedanaest pokušaja. Za to vreme Vrščanke su strpljivo skupljale poene pod obručem za solidnih „plus osam“ na isteku prvih deset minuta igre (16:8).

Pokušale su Kragujevčanke nešto agresivnijom odbranom na perimetru da zbune gošće u drugoj deonici i otežaju im distribuciju lopte ka igračicama u reketu, ali im je ovaj plan vrlo brzo pao u vodu, tako da su kraj prvog poluvremena dočekale sa dvocifrenim zaostatkom (30:18).

Stečeno vođstvo Vrščanke su bez problema održavale tokom treće deonice, koristeći svaku pukotinu u odbrani domaćeg tima, da bi početkom poslednje četvrtine izbile na maksimalnih „plus 20“ (54:34), nakon čega je postalo jasno da „crvenim damama“ nema spasa.

Ivana Jovanović bila je najefikasnija u pobedničkom timu sa 20 postignutih poena, ali je epitet najkorisnije igračice susreta ponela Jelena Budimir, koja je brojci od 14 postignutih poena pridodala čak 20 skokova. „Dabl-dabl“ učinak ostvarila je i njena saigračica u reketu Iva Roglić, koja je meč završila sa 10 poena i 12 skokova, dok je značajan udeo u pobedi vršačkog tima imala i Marija Todorović sa 13 postignutih poena.

Na drugoj strani, Andrijana Vuković je uprkos izuzetno slaboj šuterskoj večeri uspela da dogura do brojke od 16 postignutih poena. Nadomak dvocifrenog učinka ostale su Aleksandra Aleksić sa 9 i Vanja Popludijević sa 8 postignutih poena.

Košarkašice Radničkog su nakon još jednog poraza u nizu ostale prikovane za samo dno prvoligaške tabele i dalje čekajući na prvi trijumf u tekućoj sezoni.

Kragujevčanke će poslednje dve utakmice u ovoj kalendarskoj godini odigrati u gostima. Već u subotu ekipa trenera Saše Milojevića izlazi na megdan šampionu Srbije Crvenoj zvezdi, dok će sedam dana kasnije gostovati njenom večitom rivalu, ekipi Partizana.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar