Veprovi u Istanbulu

Posle ubedljive pobede nad beogradskim Vukovima u „večitom derbiju“, kragujevačke Divlje veprove očekuje još jedan jako važan duel, ovoga puta u međunarodnoj CEFL ligi, sa turskim šampionima, Koč Remsima, u subotu od 14 časova, u Istanbulu.

 

Foto : Igor Lazarević

Nakon prošlogodišnje vicešampionske titule, Kragujevčani će dati sve od sebe da bar ponove taj uspeh, u izuzetno jakoj konkurenciji, u kojoj su sve sami prvaci evropskih liga. Već na startu ih očekuje najteži rival u borbi za prvo mesto i plasman u finale, kog su prošle godine u Kragujevcu savladali rezultatom 21:14.

– Od našeg prošlogodišnjeg susreta mnogo se toga promenilo. Oba tima u ovaj meč ulaze sa novim kvoterbekovima, a pored novina na najvažnijoj poziciji, ima pojačanja i na ostalim, pogotovo u turskom timu. Za razliku od prethodnih sezona, kada su se pored Amerikanaca oslanjali na srpske snage, ove godine su angažovali dva švedska reprezentativca i kapitena brazilskog nacionalnog tima, uz nekolicinu domaćih igrača, pa mislim da je ovaj njihov sastav jači u odnosu na prošlogodišnji – rekao je Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker Veprova.

Poput Wild Boarsa u Srbiji, i Remsi su u poslednjih nekoliko sezona apsolutni vladari svoje zemlje, a nedavno su doživeli prvi poraz u domaćem takmičenju posle tri godine, u tesnom okršaju sa značajno pojačanim Jeditepe Iglsima (20:19).

– Taj poraz nikako ne sme da nas zavara, jer su Iglsi doveli brojna kvalitetna pojačanja iz inostranstva, koja su, ispostavilo se, bila pun pogodak. Pritom, posle tog duela Ramsi su angažovali odličnog američkog univerzalca, Džavontea Hensa, koji u odbrani igra sejftija, a u napadu je podjednako opasan i kao trkač i kao risiver, i pitanje je šta bi se desilo da je stigao ranije. Njihova je prednost što su do sada odigrali četiri utakmice, a mi samo jednu, pa su sigurno i nešto uigraniji – smatra Šćekić.

Uprkos ubedljivoj pobedi nad Vukovima na početku sezone (38:21), Šćekić veruje da njegov tim može da pruži još bolje partije.

– Pomalo neuobičajeno, taj najvažniji susret ligaškog dela sezone sa Vukovima došao je na startu, bez prethodnih provera, pa je bilo grešaka na obe strane. Ipak, zbili smo redove, pokazali kvalitet i na kraju sasvim zasluženo došli do prilično ubedljive pobede koja nam je ulila samopouzdanje i pokazala da smo na dobrom putu. U prethodne dve nedelje smo mnogo radili na ispravljanju tih grešaka i mislim da daleko spremniji odlazimo u Tursku. Kao i svaki put do sada, i na najtežem ovosezonskom gostovanju idemo na pobedu i ako sve bude išlo po  planu, mislim da ćemo do nje i doći – zaključio je Šćekić.

 

Izvor: Ritam grada/Igor Lazarević

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar