Vaterpolisti Radničkog preko Zvezde do finala Kupa

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale Kupa Srbije, gde će se za trofej boriti sa ekipom Novog Beograda, pošto su u polufinalu, posle velike drame u finišu, nadigrali Crvenu zvezdu, na njenom bazenu, rezultatom 9:8.

Zvezda je povela pogotkom Đurđića iz kontranapada, posle dva minuta igre, dok je Kragujevčanima trebalo pet minuta da načnu mrežu golmana juniorske reprezentacije Vladimira Mišovića, ali su onda u vrlo kratkom periodu vezali tri gola, preko Ukropine, Ćuka i Radulovića za 3:1 na kraju prve četvrtine.

Radulović je potom postigao još jedan pogodak za „plus tri“ (4:1), a Radnički je sredinom druge deonice došao i do četiri gola razlike, preko raspoloženog Toholja, koji je prethodno iznudio i dva peterca (8:4). Ipak, Basara je smanjio sa igračem više u finišu poluvremena. a u nastavku susreta Tankosić je realizovao peterac i vratio svoj tim u igru (6:4).

Uzvratili su odmah Šumadinci sa sva slična pogotka iz kontri Alekse Ukropine i Miloša Miličića i ubrzo su ponovo imali četiri gola prednosti – 8:4. Pokušavali su Beograđani na sve načine da se vrate u igru, čak su dobijali i dva igrača više, ali je dva šuta iz takve situacije odbranio raspoloženi Lazar Dobožanov. Ipak, ništa nije mogao da uradi kada je dosuđen peterac koji je realizovao Gavril Subotić za 8:5 pred poslednju deonicu.

Odlučujući period bio je izuzetno buran. Pet minuta pre kraja sudije su dodelile Zvezdi četvrti peterac na utakmici (9:7), a kao da to nije bilo dovoljno, već je isključenje sa pravom zamene dobio i MVP Svetskog prvenstva za juniore, Marko Radulović. Zvezda je iskoristila sve poklone, potom i igrača više preko Tankosića za samo gol zaostatka na 2:44 do kraja meča (9:8). Potom je Radnički imao nekoliko prilika da reši meč, kao i Zvezda za izjednačenje na drugoj strani, ali su mreže mirovale do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Aleksa Ukropina i Marko Radulović sa po dva gola, dok je u poraženom timu prednjačio Tankosić sa četiri.

Bila je to treća ovosezonska pobeda Radničkog nad „crveno-belima“, pošto su prethodno slavili u Super ligi Srbije i Regionalnoj ligi.

Kragujevčani su se tako četvrti put uzastopno plasirali u finale Kupa Srbije, gde će pokušati da osvoje treći trofej u istoriji. Finalni meč na programu je u utorak, od 19 časova, uz direktan prenos na RTS2. U prvom polufinalnom duelu Novi Beograd je nadigrao Partizan sa 8:5.

Radnički – Crvena zvezda 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Ivan Raković i Igor Virijević.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 2, Pljevančić, Toholj 1, Miličić 1, Lukić, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Đurđić 2, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac, Basara 1, Rađen, Vukićević, Gardašević, Radović, Ivanović, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar