Vaterpolisti Radničkog na megdanu Olimpijakosu u Atini

Posle fantastične godine u kojoj su osvojili tri trofeja – Regionalnu ligu Super ligu i Kup Srbije, vaterpolisti Radničkog 2022. otvaraju gostovanjem jednom od najboljih timova Evrope i pretendentu na tron Lige šampiona, atinskom Olimpijakosu, u utorak, od 16.30 časova.

Dvostruki prvak Evrope iz 2002. i 2018. godine trenutno se nalazi na drugom mestu grupe A sa 13 bodova, jednim manje od italijanske Breše. U dosadašnjem toku sezone pokazao je da se sa pravom svrstava u krug favorita, a to potvrđuje i njihov roster, na kom se nalaze najbolji igrač sveta u prethodnoj godini, Filip Filipović, hrvatski reprezentativci Marko Bijač i Andro Bušlje i veliki broj grčkih reprezentativaca, olimpijskih vicešampiona, poput Emanuila Zerdevasa, Konstantinosa Geniduniasa, Janisa Funtulisa, Georgiosa Dervisisa i vrhunskih centara Konstantinosa Murikisa i Hristodulosa Kolomvosa.

– Olimpijakos je jedna od najboljih ekipa, sastavljena od nekoliko vrhunskih internacionalaca i grčkih reprezentativaca. Odlično su popunjeni na svim pozicijama i praktično su tim bez mane. Realno su jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona – rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Dvadesetčetvorogodišnji vaterpolista, koji se nalazi na širem spisku selektora Srbije, Dejana Savića, dodao je da Kragujevčani žele da nastave kontinuitet dobrih partija sa kraja godine, kada su osvojili Kup pobedama nad Crvenom zvezdom i Novim Beogradom.

– Ovo nam je prva utakmica posle osvojenog Kupa i u uopšte novoj godini. Daćemo naš maksimum i videćemo za šta će to biti dovoljno, protiv ove fenomenalne ekipe. Posle toga očekuju nas i važna utakmica sa Crvenom zvezdom i druga grupa Regionalne lige i želimo da uđemo u dobru formu i za te duele – zaključio je Toholj.

Posle atinskih, Kragujevčani će se sastati i sa beogradskim „crveno-belima“, u nedelju od 19 časova, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“. Ulaznice za taj duel su u prodaji, po ceni od 200 dinara, na info pultu bazena.

Post Author: Milan

Ostavi komentar