Uroš Nikolić novi košarkaš Radničkog

Iskusni centar Uroš Nikolić (36) novi je košarkaš kragujevačkog Radničkog.

Nikolić je već jednom nosio dres Radničkog, u sezoni 2012/13, u kojoj je kragujevački klub dogurao do polufinala ABA lige i učešća u Evrokupu. Po odlasku iz Kragujevca, tri sezone je proveo u Poljskoj, gde je sa ekipom Turova osvojio prvenstvo i Superkup, a potom je sa dosta uspeha igrao u Švajcarskoj i Belgiji.

Inače, počeci Nikolićeve karijere vezani su za Slogu iz Batočine, odakle je prešao najpre u kragujevačku Zastavu, a potom i u Hemofarm iz Vršca. Do već pomnutog dolaska u Radnički, Nikolić je nastupao za Mega Vizuru, Crvenu zvezdu, MZT iz Skoplja i Krku, sa kojom je osvojio titulu prvaka Slovenije.

Ono na šta je novi centar Radničkog naročito ponosan i što predstavlja svakako najveće dostignuće u njegovoj deceniju i po dugoj košarkaškoj karijeri svakako je zlatna medalja sa juniorskom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2007. godine.

Uroš Nikolić je drugo pojačanje Radničkog za povratničku sezonu u KLS. Prethodno je kragujevački klub ugovorio jednogodišnju saradnju sa američkim plejmejkerom Trejom Kroftom.

U međuvremenu su Šumadinci produžili ugovore sa petoricom igrača iz prošlosezonskog rostera (Marko Đerasimović, Đuro Dautović, Milić Blagojević, Đorđe Milosavljević i Nenad Filipović), tako da već u ovom trenutku imaju formiranu „kičmu timu“ za predstojeću sezonu.

Očekuje se da narednih dana ugovor sa Kragujevčanima parafira i mladi reprezentativac Srbije Danilo Labović, a aktivno se radi na dovođenju bar još jednog pojačanja u reketu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar