U Kragujevcu počeo 7. „Aerodrom kids kup“

U organizaciji Fudbalskog kluba Aerodrom kids, uz podršku Grada Kragujevca, na terenu Sportskog centra Viktorija u Petrovcu danas je počela jedna od najvećih sportskih manifestacija mladih fudbalskih nada u regionu, „Aerodrom kids kup“.

Ovogodišnji tradicionalni turnir, sedmi po redu, koji je okupio 1200 dečaka i devojčica uzrasta od 7 do 12 godina, zvanično je otvorio član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Imamo priliku da vidimo mladost, decu željnu igre i odličnu organizaciju jednog velikog regionalnog takmičenja, kazao je Stevović. Grad Kragujevac podržava različite sportske manifestacije, pa tako i one posvećene najmlađima, a ovim mladim ekipama pokušao je da pomogne obezbeđivanjem odgovarajuće sportske opreme. Ova deca su naša budućnost, a učešće na ovako organizovanim sportskim turnirima je ono što gradi vrhunske sportske karaktere, poručio je Stevović.

Predsednik Fudbalskog kluba Aerodrom kids Kragujevac, Dušan Đalović, objasnio je da će u takmičenju učešće uzeti ukupno 100 ekipa, 1200 mališana je razvrstano po uzrasnim kategorijama, od 2011. do 2016. godišta, a broj učesnika je upravo ono što ovaj turnir stavlja u red najvećih u regionu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar