Šok u devedesetom minutu

Šokantan poraz doživeli su fudbaleri Radničkog 1923 na gostovanju beogradskom Voždovcu u uvodnoj utakmici 5. kola Mocart Bet Super lige Srbije. Imali su “crveni” maltene siguran bod u džepu, a onda ih je jedan momenat nepažnje u poslednjem, devedesetom minutu utakmice odveo u poraz – 0:1 (0:0).

Sve je od samog početka fudbalske bitke na stadionu Voždovca mirisalo na remi bez pogodaka. Obe ekipe su se prilično mučile u nastojanjima da ugroze gol protivnika, tako da je sveukupno viđeno možda dve-tri prilike, koje bi se mogle podvesti u kategoriju ozbiljnijih.

Voždovac je prvi zapretio preko kapitena Ivezića, čiji je udarac glavom u 22. minutu uspešno zaustavio čuvar mreže Radničkog 1923 Stojan Leković.

Prvo uzbuđenje pred golom domaćina viđeno je u 35. minutu. Mirić je uputio oštru loptu u peterac “zmajeva”, koju Ubiparip nije uspeo da skrene u protivničku mrežu.

Veljko Trifunović, koji je ovog leta upravo sa “Čika Dače” stigao na voždovački Krov, uputio je u 37. minutu vrlo snažan i neugodan udarac sa roga šesnaesterca, nateravši Lekovića da izboksuje loptu u korner.

Opasno je bilo i nakon prekida par minuta kasnije, kada je lopta u gužvi pred golom Radničkog 1923 pogodila Ivanovića i umalo završila u mreži kragujevačkog tima.

Poslednju priliku u prvom delu susreta imao je Vojo Ubiparip, kada je udarcem sa ivice kaznenog prostora naterao golmana Voždovca Krunića na prvu ozbiljniju intervenciju.

Ako je u prvom poluvremenu i bilo par situacija koje su “zamirisale” na pogodak, onda je u nastavku susreta viđena potpuna fudbalska monotonija. Borba se odvijala uglavnom između dva šesnaesterca, uz tek poneki udarac sa distance, koji nije ozbiljnije ugrozio čuvare mreže oba tima.

Pokušali su Nebojša Jandrić i Dejan Joksimović izmenama da promene ritam utakmice, ali uzalud. Tek je Đorđe Maksimović u 86. minutu uspeo da uputi prvi udarac u okvir gola u drugom delu susreta.

U trenucima kada je publika već polako kretala ka izlazu, razočarana kvalitetom fudbalske predstave na voždovačkom Krovu, Nikša Vujanović je povratnu loptu Edina Ajdinovića pretvorio u pogodak vredan sva tri boda za ekipu iz Zaplanjske ulice.

Kragujevčani su nakon prilično dobrog starta sezone i pet osvojenih bodova u prva tri kola doživeli i drugi uzastopni neuspeh, koji im svakako remeti takmičarske planove.

Šumadincima, pri tom, tek predstoji serija izuzetno teških utakmica, počev od duela sa srpskim predstavnikom u Ligi konferencija, ekipom Čukaričkog, koji je na programu u ponedeljak, 15. avgusta, od 17.30 časova na stadionu “Čika Dača”.

VOŽDOVAC – RADNIČKI 1923 1:0 (0:0)

BEOGRAD
Stadion: FK Voždovac.
Gledalaca: 400.
Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac)
Pomoćnici: Nemanja Petrović, Slobodan Pavlović (obojica iz Užica)
Strelac: Vujanović u 90. minutu za Voždovac.
Žuti kartoni: Novaković, Purtić (Voždovac), Mirić (Radnički 1923).

VOŽDOVAC: Krunić, Mijailović, Hajdin, Milović, Damjanović, Đuričić (od 19. Sentoku (od 80. Kljajić)), Purtić, Novaković, Trifunović (od 63. Todorović), Ivezić (od 80. Ajdinović), Burmaz (od 63. Vujanović). Trener: Nebojša Jandrić.

RADNIČKI 1923: Leković, Vlajković, Zorić, Ivanović, Cvetinović, Srnić, Krajišnik (od 75. M. Vidović), Milisavljević (od 46. Brnović), Stoiljković (od 75. Vidosavljević), Mirić, Ubiparip (od 75. Maksimović) Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar