Škola rukometa najveći imperativ

Od samog osnivanja rukometni klub Radnički je kao jedan od primarnih ciljeva pred sebe postavio osnivanje sopstvene škole rukometa kako bi iz sopstvenih redova stvarao i pripremao mlade igrače koji bi u budućnosti poneli crveni dres i pronosili slavu kluba iz srca Šumadije. Iz godine u godinu broj polaznika i uslovi rada su sve bolji, a od nedavno se na čelu nalazi mladi i talentovani trener Verko Radosavljević koji bi svojom energijom i inovativnošću trebao da donese novu dimenziju i kvalitet i koga za početak razgovora pitamo kako je zadovoljan masovnošću i stručnim radom trenera?

Škola rukometa je najveći imperative. Potencijal koji nam nudi, nameće nam obavezu da u radu sa decom obraćamo pažnju na veliki broj detalja, ali da stalno razvijamo sistem u kom deca sazrevaju u vrhunske sportiste. Uprava kluba, na čelu sa direktorom, Stavrom Raškovićem je konstantno u funkciji stvaranja boljih uslova za rad, što je osnov za stvaranje kvalitetnog sistema, koji će da okupi veliki broj mališana i od njih napravi titakođe, veliki broj vrhunskih sportista. Klub smo koji može da se pohvali velikim brojem članova u školi rukometa, od najmlađih pa do onih koji polako kucaju na vrata seniorskih selekcija. U školi rukometa rade treneri sa velikim trenerskim, ali I igračkim iskustvom pa svoje znanje nesebično poklanjaju polaznicima svojih selekcija!

Šta je ono što ste uveli novo u rad omladinske škole?

Najbitniji detalj u razvoju jedne generacije (pored kvalitetnog rada koji mora da se podrazumeva) je selektiranje mališana! U našem sistemu taj process počinje sa unapred definisanim planom formiranja generacija. Izbor kvalitetnih mališana je potencijal koji se kvalitetnim radom pretvara u ostvarenje konačnog cilja – stvaranje vrhunskog sportiste. Mislim da je stavljanje akcenta na detaljno formiranje kvalitetnih najmlađih selekcija proces na koji sam najponosniji. Škola rukometa je inplementirana u celokupni sistem kluba, pa uživa u mogućnostima da se na treningu najmlađih pojave članovi prvih timova koji su bivši, sadašnji ili budući reprezentativci. Ovaj detalj mališanima daje jasan signal gde će biti ako predano rade.

Na čemu ćete bazirati rad u narednom periodu?

Najbitniji deo narednog ciklusa je formiranje dve nove selekcije devojčica 2013/14 koje će trenirati u školama „MirkoJovanović“  i „DragišaMihajlović“. Čeka nas naporan rad na formiranju ove dve selekcije, a kao početni rezultat očekujem oko 50 novih talentovanih članova naše velike rukometne porodice. Pored primarnog, trenažno-takmičarskog dela u toku su pripreme za organizaciju letnjeg kampa na Kopaoniku za sve polaznike naše škole rukometa. Kamp je veoma značajan deo procesa obuke I sazrevanja igrača jer pored specifičnog dela tehničko-taktičke obuke pruža uslove za jačanje ekipnog duha I osamostaljivanje polaznika. Naravno, trudićemo se I dalje da kvalitetnimradom I uslovima privučemo I talentovanu decu iz regiona, jer je Kragujevackao školski I univerzitetski centar, postao I jedan od vodećih rukometnih sredina u Srbiji, zaključio je director omladinske škole Verko Radosavljević.

 

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar