Šampion prejak za oslabljeni Radnički

Rukometaši Radničkog su poraženi u četvrtom kolu plej-ofa u Novom Sadu od domaćina Vojvodine rezultatom 35:25, poluvreme 18:12.

I pre početka susreta se znalo da će gostovanje sedmostrukom, uzastopnom šampionu Srbije biti nemoguća misija, ne samo za klub iz Šumadije, već i za sve ostale učesnike plej-ofa. Kragujevčani, oslabljeni neigranjem četvorice standardnih prvotimaca su hrabro ušli u meč, rešeni da se i tako desetkovani nadigravaju sa apsolutnim favoritom za osvajanje i osme titule u nizu. Novosađani su očekivano bolje otvorili utakmicu i već u 8. minutu imaju četiri gola prednosti, 5:1, a nedugo zatim i 6:2. Serijom 3:0 Radnički se budi i smanjuje na samo gol minusa (6:5, 11. min), no u tim trenucima čuvar mreže domaćih, veteran među stativama Verkić stupa na scenu, dokazavši zašto je godinama najbolji golman lige. Njegovu uspešnu seriju odbrana igrači Vojvodine znalački koriste u napadu i dolaze do velikih 12:6 u 18. minutu. Do kraja ovog dela igre, igralo se u ritmu gol za gol i na veliki odmor se odlazi vođstvom domaćina 18:12.

Na samom startu drugog dela igre, Šumadinci su probali da pruže jači otpor favorizovanom domaćinu, ali im skraćena rotacija nije išla na ruku protiv razigranih domaćina, čiji je šef struke Rojević imao sve igrače na raspolaganju. Velikom borbenošću i zalaganjem rukometaši Radničkog su uspeli u par navrata da održe razliku sa poluvremena, proradio je i golman Petrović, koji je čak i dva puta bio strelac, no u ovakvim okolnostima nisu mogli više. U 47. minutu beležimo i najveću prednost Novosađana, 30:19, koju su i održali do kraja utakmice i trijumfa konačnim rezultatom 35:25.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Bojan Rađenović sa 8 i Mladen Šotić sa 7 pogodaka, dok su kod Kragujevčana najraspoloženiji bili Nemanja Vuković sa 7, Ilija Bogdanović i Miloš Barudžić sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Bojan Rađenović (Vojvodina)

RK Vojvodina – RK Radnički: 35:25 (18:12)

Novi Sad: hala “Slana Bara”
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Vojvodina 8 (8), Radnički 7 (5)
Isključenja: Vojvodina 22 min, Radnički 12 min

Vojvodina: Kurteš, Kovačević 3, Milić 1, Mirković 1, Pribak 5, Vukovljak, Verkić 1 (5 odbrana i sedmerac), Miljković, Milenković 3, Podunavac, Arsenić (3 odbrane i sedmerac), Rađenović 8, Ratković, Stanković 4, Šotić 7, Babić 2.

Radnički: Stošić, Barudžić 5, Mutavdžić, Petrović 2 (8 odbrana), Dobrosavljević, Kasalović, L. Đerić 4, Stanojev 2, Bogdanović 5, S. Đerić (1 odbrana), Utvić, Vuković 7.

 

Rukometaši Radničkog plej-of trku nastavljaju u subotu 20. marta, kada će u utakmici petog kola dočekati starog rivala, ekipu Dubočice iz Leskovca.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar