Sajam sporta ’’Moj grad moj klub’’otvoren na Šumadija sajmu

Sportski savez Grada Kragujevca u partnerstvu sa  SPD Radnički, FK Radnički a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca na Šumadija sajmu, organizovali su dvodnevni sajam sporta  ove godine pod sloganom Moj grad moj klub. Posle višegodišnje pauze, sajam se organizuje drugu godinu za redom a otvorenim ga je proglasio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Kragujevac kao grad sporta ima čime da se ponosi i pohvali, ne samo rezultatima već i izgrađenom sportskom infrastrukturom od dečijih igrališta, rekonstruisanih i novoizgrađenih sportskih terena na otvorenom, teretana na otvorenom što ćemo nastaviti i ubuduće a što je naša namera i cilj uz inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića, istakao je Predrag Stevović, član Gradskog veća.  Naš cilj je da decu vratimo sportu a bez kvalitetnog školskog  i amaterskog  sporta ne može da se razvija ni profesionalni sport i zato je naše ulaganje u tom pravcu kontinuirano. On je najavio velike sportske projekte koji će značajno promeniti infrastrukturu u našem gradu a pre svega, rekao je Stevović , mislim na stadion Čika Daču, pravljenje atletske staze i još mnogo novih projekata. S ponosom mogu da kažem da je Kragujevac svetionik sporta južno od Save i Dunava, jer osim proslavljenih imena u sportu već  sada imamo mlade koji ređaju uspehe i na najbolji mogući način predstavljaju svoj klub, svoj grad i zemlju u regionu.

Otvaranju sajma prisustvovali su brojni kragujevački sportisti, klubovi, organizacije, školice sporta. Žikica Milosavljević, nekadašnji rukometni reprezentativac, danas  šef Stručnog štaba rukometnog kluba Radnički i trener je istakao važnost sporstkih sajmova jer osim što promovišu sport i sportiste, predstavlja manifestaciju namenjenu svim građanima jer na jednom mestu okuplja sve sportske klubove i organizacije kao i sportske radnike i ljubitelje sporta .

Promocija sporta, sportskih klubova i sportskih imena u Kragujevcu neki su od ciljeva zbog kojih je Sajam sporta zauzeo značajni datum u kalendaru sajmova, rekao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma i zahvalio se organizatorima i pokrovitelju manifestacije na istrajnosti i kreativnosti.

Od 10 do 19 sati hala Šumadija sajma biće otvorena za sve ljubitelje sporta 24. i 25. februara. Posetiocima su obezbeđeni besplatni ulaz i parking.

Post Author: Milan

Ostavi komentar