Rukometašice Radničkog pobedom nad Naisom plasirale se u finale Plej-ofa Srbije

Ogroman uspeh ostvarile su rukometašice Radničkog iz Kragujevca.

Pobedom u revanš susretu na parketu SBB hale „Jezero“, rezultatom 33:30, ostvaren je plasman u finale Plej-ofa ženske rukometne lige Srbije. U prvom meču u Nišu, Kragujevčanke su slavile rezultatom 36:33 i već tada naslutile da su spremne za podvig.

Nakon prvog poluvremena nije sve izgledalo tako sjajno. Naisa je došla u Kragujevac da potvrdi ulogu favorita u polufinalnoj seriji i da pokaže da je niški poraz bio slučajnost. Vodile su Nišlijke čitavo prvo poluvreme, povremeno i sa četiri gola prednosti ali su Kragujevčanke uspele da svedu zaostatak na poluvremenu na samo jedan gol. Na odmor se otišlo sa prednošću gošći od 15:14.

Iako je na samom početku drugog poluvremena Naisa nastavila u istom ritmu i održavala prednost, ipak domaće igračice postepeno preuzimaju inicijativu, a na golu u tom periodu blista Amina Hasanović, koja uspeva da odbrani i sedmerac gošćama, a Katarina Stepanović golom donosi prednost od dva gola domaćim rukometašicama.

Otpor Naise definitivno je slomljen desetak minuta pre kraja utakmice, još jednim odbranjenim šutom sa sedam metara Amine Hasanović i sjajno intervencijom u odbrani Bojane Agatunović, koja spašava odličnim presecanjem pokušaj da Naisa postigne gol u trenutku kada je Radnički bio bez golman na golu.

Do kraja utakmice pod dirigentskom palicom Kolak i Stepanović Radnički dolazi do nedostižnih 33:27, što gošće uspevaju samo da ublaže do kraja susreta.

Izuzetne su bile Katarina Stepanović sa 16 i Jasmina Kolak sa 8 golova, ali epitet najbolje igračice susreta ponela je Amina Hasanović, golman Radničkog, koja je bila nesavladiva u trenucima kada se lomio rezultat utakmice.

Ogroman uspeh ostvarile su rukometašice Radničkog jer se ne pamti kada je u prvoj sezoni u elitnom takmičenju neka ekipa uspela da se plasira u finale Plej-ofa. Tamo će Kragujevčanke čekati još teži rival, šampionska ekipa Jagodine, ali nema razloga za povlačenje i predaju. Rukometašice iz Kragujevca su spoj mladosti i iskustva, borbene i odlično vođene, i nema razloga da se svom snagom ne pokuša da ostvari podvig i zasedne na tron. Želimo im puno uspeha !

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar