Ronilački klub Kragujevac dobio vrednu opremu

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport uručio je danas opremu Ronilačkom klubu Kragujevac koju će koristiti tokom redovnih trenažnih aktivnosti ali i na takmičenjima. Reč je o opremi koja im je već duže vreme, kako kažu, bila potrebna – sportska peraja, maske i disalice, i zaštitna oprema za hladnije zarone.

U većini gradova i opština u Srbiji, među kojima je i naš grad, postoji kultura podržavanja ronilačkih klubova upravo zato što u određenim situacijama kada je javnim komunalnim službama bila potrebna pomoć, obraćali su se ronilačkim klubovima koji imaju specijalizovanu opremu. Grad Kragujevac ima dugogodišnju saradnju sa Ronilačkim klubom Kragujevac i ovaj klub nam je izlazio u susret u raznim situacijama kada nam je to bilo potrebno. Upravo zbog toga želimo da im pomognemo donacijom ove sportske opreme koja će im koristiti u obavljanju trenažnih aktivnosti i na takmičenjima na kojima oni učestvuju tokom cele godine, a svakako i da im iskažemo zahvalnost za sve ono što čine za naš grad – kazao je Stevović.

Radoslav Todosijević iz Ronilačkog kluba Kragujevac zahvalio se u ime kluba Predragu Stevoviću, članu Gradskog veća za sport na ovom vrednom poklonu.

Ovo je izuzetno skup sport tako da nam svaka donacija u opremi puno znači. Danas smo dobili specifične komade opreme koji su nam potrebni za takmičenja, kao i nešto od opreme koja nam je već duže vreme nedostajala u klubu – sportska peraja, maske i disalice, i zaštitna oprema za hladnije zarone. Oprema će nam značiti mnogo zato što konačno imamo više komada opreme tako da možemo da pošaljemo više članova na takmičenja – kaže Todosijević, instruktor ronjenja.

Inače, Ronilački klub Kragujevac je ove godine obeležio deset godina postojanja. Osim sportsko-rekreativnog ronjenja tkz. „skuba ronjenja, jedini u gradu se bave sportskim ronjenjem. Klub se bavi svim ronilačkim disciplinama u koje spadaju statička apnea, dinamička apnea, plivanje sa perajima kao i podvodno streljaštvo.

Redovno učestvuju na takmičenjima. Već početkom godine očekuje ih Državno prvenstvo u podvodnom gađanju, kao i prvenstvo u apnei.

Post Author: Milan

Ostavi komentar