Revija preokreta na Banovom brdu i “salto mortale” Kragujevčana u sudijskoj nadoknadi vremena

Neverovatna utakmica viđena je večeras na Banovom brdu, u kojoj je domaći Čukarički posle niza preokreta savladao kragujevački Radnički 1923 sa 3:2 (0:0). Imaće Kragujevčani za čim da žale, s obzirom da su sve do devedesetog minuta utakmice imali sva tri boda u džepu, a onda su za samo šest minuta primili dva gola, tako da su na kraju pognutih glava i u neverici napustili teren stadiona na Banovom brdu.

Nemaju fudbaleri Radničkog 1923 sreće na startu prolećnog dela prvenstva. Nakon nezasluženog poraza od Voždovca prošlog vikenda na “Čika Dači”, izabranici trenera Dejana Joksimovića propustili su veliku priliku da na gostovanju jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Mocart Bet Superligi ove sezone, beogradskom Čukaričkom, dođu do prvih prolećnih bodova. Odigrali su Kragujevčani za desetku – odvažno, borbeno, bez respekta prema favorizovanom domaćinu – ali su na kraju, što bi se reklo, sami sebi pucali u noge i u poslednjih šest minuta prosuli sve dobro što su uradili tokom devedeset minuta uzbudljive fudbalske bitke na Banovom brdu.

Da će ovo biti jedna dinamična i otvorena utakmica moglo se naslutiti već na samom početku. Strateg “crvenih” Dejan Joksimović iznenadio je svog kolegu na klupi Čukaričkog Dušana Kerkeza, koji nije očekivao tako ofanzivan pristup Šumadinaca.

Nakon dve-tri poluprilike za domaći tim u uvodnih desetak minuta utakmice, usledila je prva ozbiljnija šansa za Kragujevčane na isteku 12. minuta. Nigerijac Činedu je lepo izigrao odbranu Čukaričkog, ali nije uspeo da nadmudri čuvara mreže beogradskog tima Nemanju Belića.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, koji je na isteku prvih pola sata igre prekinuo danas veoma zapaženi Činedu. Dugonogi Nigerijac ponovo je pobegao defanzivcima Čukaričkog, ali je i ovoga puta izostala odgovarajuća završnica.

Prva veća opasnost pred golom kragujevačkog tima viđena je u 33. minutu. Centaršut Viktora Rogana sa desne strane, Đorđe Ivanović nije uspeo da pretvori u pogodak.

U samom finišu prvog poluvremena Činedu se po treći put našao u šansi pred golom Čukaričkog, ali ga je i ovoga puta osujetio odlični Belić, koji je dobro reagovao i nakon lukavog pokušaja Nikole Vlajkovića iz slobodnog udarca, što je ujedno bila i poslednja prilika za promenu rezultata u prvih 45 minuta utakmice.

Već nakon dvadesetak sekundi igre u nastavku Luka Adžić je pripretio mladom čuvaru mreže Radničkog 1923 Milošu Mladenoviću, koji se danas našao među stativama umesto Lazara Raičevića.

Morao je Dejan Joksimović da napravi prinudnu izmenu u 56. minutu, s obzirom da Dragoljub Srnić zbog povrede nije bio u stanju da nastavi utakmicu. NJegovo mesto u manevru je silom prilika mora da zauzme mladi defanzivac Nikola Miličić, koji je zaigrao van svoje prirodne pozicija.

Najbliži vođstvu Šumadinci su bili u 63. minutu. Evandro je posle loše reakcije Pankova proigrao Činedua, koji ni iz četvrtog pokušaja ne uspeva da nadmudri sjajnog Belića.

Kazna za ovaj promašaj Kragujevčane je stigla samo dva minuta kasnije. Lučić je idealno poslužio Tomovića, koji je umakao pažnji svojih čuvara i iz neposredne blizine poslao loptu iza leđa nemoćnog Mladenovića.

Primljeni pogodak nije obeshrabrio izabranike trenera Dejana Joksimovića, koji su desetak minuta kasnije uspeli da uzvrate udarac domaćinu. Čolović je izveo prekid, a Brazilac Evandro majstorski grudima spustio loptu Čineduu, koji je uspeo da “naplati” sve promašaje u prethodnom delu utakmice. Bio je to ujedno i prvenac visokog Nigerijca u Mocart Bet Superligi ove sezone.

Čineduov pogodak otvorio je Kragujevčanima vrata preokreta koji je usledio u 81. minutu. Nakon centaršuta Pecelja sa leve strane, mladi Luka Zorić je iz vrlo teške pozicije glavom poslao loptu u mrežu Čukaričkog za erupciju oduševljenja u redovima kragujevačkog tima.

Radost na licima fudbalera Radničkog 1923 koja je usledila nakon Zorićevog pogotka ubrzo je zamenila neverica nakon što je domaćin u ekspresnom roku uspeo da dođe najpre do izjednačenja, a potom i potpunog preokreta. Najpre je Luka Adžić u 90. minutu iskoristio odličan centaršut Rogana sa desnog boka da poravna rezultat, da bi potom na scenu stupio Marko Docić, koji je majstorskim udarcem sa ivice kaznenog prostora u šestom minutu sudijske nadoknade vremena doneo pobedu domaćem timu.

Tako su Šumadinci umesto već viđenog trijumfa, morali da se pomire sa trećim uzastopnim, a ukupno desetim porazom u prvenstvu.

Priliku da stanu na put daljem rezultatskom poniranju i upišu prve bodove u prolećnom delu šampionata fudbaleri Radničkog 1923 imaće u nedelju, 19. februara, kada će na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Javor Matisa u utakmici 22. kola Mocart Bet Superlige Srbije.

ČUKARIČKI – RADNIČKI 1923 3:2 (0:0)

BEOGRAD
Stadion: FK Čukarički.
Gledalaca: 200.
Sudija: Andrija Stojanović (Beograd).
Pomoćnici: Atila Harmat (Subotica), Nikola Rijavec (Vrbas).
Strelci: Tomović u 65, Adžić u 90. i Docić u 90+6. minutu za Čukarički, a Činedu u 72. i Zorić u 81. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Kovač, Sisoko (Čukarički), Pecelj, M. Vidović, Miličić (Radnički 1923).

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Stevanović, Pankov, Drezgić, Sisoko, Kovač (od 73. Docić), Ovusu (od 46. Lučić), Ivanović (od 56. Tomović), Adžić (od 73. Janković), Badamosi (od 82. Aganspahić). Trener: Dušan Kerkez.

RADNIČKI 1923: Mladenović, Vlajković, Ivanović, Mitrović, M. Vidović, Srnić (od 55. Miličić), Čolović (od 76. Milunović), Zorić, Evandro (od 87. Jovanović), Činedu (od 87. Ponjević). Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar