Rekonstruisan sportski teren u MZ Maršić predat na upotrebu

U MZ Maršić pored Osnovne škole “19. oktobar“ završena je rekonstrukcija sportskog terena ukupne vrednosti milion i 450 hiljada dinara. Ograđen teren sa novim koševima, golovima i postavljenim klupama, danas su učenicima škole i sugrađanima, predali na upotrebu gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Za mališane ove mesne zajednice nedavno je urađeno igralište a danas otvaramo sportski teren pored Osnovne škole 19. oktobar u Maršiću koji je mesto okupljanja mladih i centar sportskih dešavanja. Teren je odlično sređen, podloga je bila u dobrom stanju, koševi i golovi su novi, postavljena ograda i nove klupe, a uskoro za učenike stižu lopte, tako da su potpuno spremni za novu školsku godinu, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. I kod učenika i kod građana vidim zadovoljstvo i to mi je izuzetno drago. Govoreći o planovima za OŠ 19. oktobar, gradonačelnik Dašić je rekao da škola nema slobodnog zemljišta za izgradnju fiskulturne sale i da za taj problem na neki način mora da se nađe rešenje jer, korišćenje sale Mesne zajednice za časove fizičkog vaspitanja, to nije. Ostaje nam da razmišljamo u smeru rešavanja tog problema, poručio je gradonačelnik Dašić.

Osnovne škole, u koje se decenijama nije ulagalo, su u programu infrastruktrunog održavanja i rade se podovi, krovovi, menja stolarija, sistemi grejanja i dalje ćemo nastaviti jer postoje potrebe. Direktori škola kroz svoje programe apliciraju za te radove, a u skladu sa mogućnostima trudimo se da te zahteve realizujemo kako bismo đacima omogućili savremene uslove u njihovim školama, kazao je gradonačelnik.

U okviru rekonstrukcije sportskog terena u Maršiću pored Osnovne škole 19. oktobar, u potpunosti su urađene košarkaške konstrukcije, postavljeni novi golovi, parkovski mobilijar, klupe a teren je ograđen visokom čeličnom prežom.

U narednom periodu u saradnji sa EDS teren će biti osvetljen, najavio je Predrag Stevovović, član Gradskog veća. Vrednost izvedenih radova je milion i 450 hiljada dinara. Po licima dece vidimo da smo uradili dobar posao jer radost i osmesi na njihovim licima nam to garantuju, dodao je Stevović, član Gradskog veća za sport i najavio da će uskoro za održavalje nastave fizičkog vaspitanja škola dobiti i nove lopte i druge sportske rekvizite. Zadovoljan sam jer je ovo još jedan sportski teren koji smo završili prema planu i u roku. Cilj grada Kragujevca programom rekonstrukcije i pravljenjem novih sportskih igrališta u svim naseljima je da sportsku infrastrukturu podignemo na  nivo kakav mladi i učenici zaslužuju.

Ova investicija lokalne samouprave ima ogroman značaj za školu jer je jedini je teren na kom može da održava nastava fizičkog vaspitanja ali i sve ostale vannastavne aktivnosti. Škola je osnovana 1967. godine, ima više od 50 zaposlenih, a funcioniše sa izdvojenim odeljenjima u Kormanu, Cvetojevcu, Donjim Komaricama i Botunju i broji 250 đaka, kazala je direktorka Snežana Rajevac. Ona je podsetila da je u prethodnom periodu grad Kragujevac dosta ulagao i u okviru sanacije i renoviranja, a nedavno je rekonstruisano i  igralište u izdvojenom odeljenju  škole u Cvetojevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar