Rekonstruisan otvoreni teren za male sportove u Resniku

Predrag Stevović član Gradskog veća za sport, predao je danas na upotrebu rekonstruisani otvoreni teren za male sportove, u dvorištu osnovne škole u Resniku. Vrednost radova, koji su obuhvatili ogradu u dužini 140 metara, visine 2,8 m, postavljanje dve nove košarkaške konstrukcije, dva gola i obeležavanje terena, je 1 150 000 dinara sa PDV – om.

Ono što smo ovde uradili služi na ponos ne samo nama, nego našem gradu i ovom naselju, kazao je Predrag Stevović prilikom primopredaje terena. Vratili smo život ovom terenu i ovom selu, a deca su prezadovoljna i presrećna. Teren je priveden nameni u skladu sa standardima grada Kragujevca. Sledeći otvoreni teren je u Maršiću, a imamo u planu i pet dečijih igrališta koje želimo da rekonstruišemo dok traje sezona. Naš prioritet je obnova sportske infrastukture, nastavljamo dalje sa radovima kao što smo i obećali. Nećemo stati dok svako naselje u gradu, prigradu ali i na seoskom području ne bude imalo ovakve terene, poručio je Stevović.

Ovo igralište nam mnogo znači, istakla je Marija Milosavljević zahvaljujući se u ime kolektiva isturenog odeljenja OŠ Sreten Mladenović u Resniku. Osim učenicima, a osmorazrednu školu pohađa 60 – tak đaka, teren je od velikog značaja i za čitavo selo, jer se omladina ovde okuplja a igralište je otvoreno i kada nema nastave. Učenici su prezadovoljni i drago mi je što je neko posle niza godina imao sluha za naše potrebe kada je rekereacija dece u pitanju.

Meštanin Resnika, bivši đak škole i jedan od inicijatora za rekonstrukiciju otvorenot terena za male sportove Dragan Pavlović zahvalio se lokalnoj samoupravi što je izašla u susret deci i omladini u Resniku i obezbedila takve uslove. Igralište sa koševima postavljenim u vreme kada je on pohađao ovu školu, bilo je zapušteno i nebezbedno. Sada je napravljen veliki pomak, nedostaju još samo reflektori za noćne turnire.

Post Author: Milan

Ostavi komentar