Rasterećene Kragujevčanke na tradicionalno neugodnom gostovanju u Vrbasu

Košarkašice Radničkog u subotu od 18 časova u hali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu očekuje duel 19. kola Prve ženske lige Srbije protiv ekipe Vrbas Medele.

„Crvene dame“ su uveliko spakovale kofere i pripremile se za neminovnu selidbu u niži rang takmičenja. Činjenica da su ostale bez bilo kakvih šansi za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji pruža mogućnost izabranicama trenera Saše Milojevića da preostale četiri utakmice do kraja prvenstva odigraju maksimalno rasterećene, što bi se žargonski reklo „za svoju dušu“. Možda bi upravo ta rasterećenost i izostanak rezultatskog imperativa mogli da doprinesu nešto boljem izdanju kragujevačkog tima na predstojećem gostovanju ekipi Vrbas Medele, koja trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli Prve ženske lige Srbije.

Činjenica je da Vrbašanke u ovu utakmicu ulaze sa epitetom apsolutnog favorita. Popularne „štrudlice“ su poznate po tome da retko prepuštaju bodove gostujućim ekipama u svojoj dvorani, gde su bez poraza na poslednjih pet mečeva. Sigurno je da će košarkašice Vrbas Medele ovaj pobednički niz gledati da produže protiv već otpisanih Kragujevčanki, posebno jer još uvek nisu izgubile sve nade kada je reč o plasmanu uplej-of. Ubedljiv poraz na gostovanju aktuelnom šampionu Srbije, beogradskoj Crvenoj zvezdi, u prošlom kolu samo predstavlja motiv više za učenice Vesne Džuver da u subotu uveče dođu do novog trijumfa pred svojim pristalicama.

U prvoj utakmici ove sezone Vrbašanke su predvođene fantastičnom Jovanom Jovović savladale Kragujevčanke u SBB hali Jezero sa ubedljivih 87:61.

Zanimljiv je podatak da su „crvene dame“ na poslednjih devet gostovanja u Vrbasu samo jednom uspele da dođu do trijumfa, i to u utakmici osmine finale Kupa KSS prošle sezone, kada su slavile rezultatom 59:57.

 

 

 

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar