Radnički zaustavljen u polufinalu Regionalne lige

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Regionalne lige, osvojenu prošle godine, pošto su u srpskom derbiju polufinala „fajnal-fora“ poraženi od domaćina takmičenja, ekipe Novog Beograda, rezultatom 12:8.

Kragujevčani su u većem delu susreta bili potpuno ravnopravan protivnik novobeogradskom „drim-timu“, ali nisu uspeli da se izbore sa svim izazovima, pa je ekipa iz Beograda iskoristila prednost domaćeg terena i plasirala se u finale.

Od početka susreta igrao se vrlo borben i tvrd meč sa akcentom na odbranama. Domaćin se bolje snašao na startu i rešio prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 2:0, ali su se Kragujevčani sredinom druge deonice vratili u meč sa dva vezana gola Toholja i Brankovića – 2:2.

Odmah zatim, drugi put na meču, Novom Beogradu je dodeljen napad sa dva igrača više koji je iskoristio Šušiašvili i ponovo doveo svoj tim u vođstvo (3:2). Zatim je viđen po jedan pogodak na obe strane, pa su izabranici Igora Milanovića na poluvreme otišli sa golom prednosti – 4:3.

U drugom delu susreta nastavljena je egal borba, ali sa dosta više pogodaka. Radnički je izjednačio već na startu, a dva minuta pre kraja treće četvrtine prvi put je došao i do vođstva, preko Luke Pljevančića (7:6). Ispostavilo se da je to bilo i jedina prednosti. Izjednačio je odmah zatim bivši igrač Kragujevčana, Strahinja Rašović, a potom su domaći iskoristili još jedan poklon kontrafaul i u poslednjoj sekundi se vratili u vođstvo golom Vlahopulosa sa distance – 8:7.

U poslednjoj deonici Novi Beograd je iskoristio igrača više preko Duška Pijetlovića, a nedugo zatim pridružio mu se i Drašović, za prvih „plus tri“ jednog tima na meču (10:7). Imao je potom i Radnički svoje šanse da se vrati u meč, ali lopta jednostavno nije htela u gol, a sve dileme otklonio je Dušan Mandić iz peterca (11:7), dva i po minuta pre kraja.

Šumadinci će u nedelju, od 17 časova, u meču za treće mesto, igrati sa poraženim iz drugog polufinalnog okršaja, u kom se sastaju dubrovački Jug i splitski Jadran, dok je finale na programu od 20.30 časova.

Novi Beograd – Radnički 12:8 (2:0, 2:3, 4:4, 4:1)

BEOGRAD – Bazen: „11. april“. Sudije: Dragan Štampalija i Maro Savinović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 4, Tomić, Martinović, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 1, V. Rašović, Fernandeš, Šušiašvili 1. Trener: Igor Milanović.

RxADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković, Ćuk 1, Krug, Ukropina, Pljevančić 1, Toholj 1, Miličić, Lukić 1, Vrlić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Uroš Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar