Radnički uvećao prednost nad rivalima

Vaterpolisti Radničkog očekivano lako izašli su na kraj sa ekipom Starog grada, u 13. kolu Superlige Srbije, rezultatom 19:8, i povećali prednost u odnosu na najbliže pratioce na pet bodova, pošto je Novi Beograd poražen na gostovanju Vojvodini (10:8).

Trener Radničkog iskoristio je priliku da odmori najiskusnije igrače, pa su tako meč propustili Dobožanov, Rašović, Ukropina, Miličić i Lukić, a šansu dobili mlađi Milutinović, Maraš, Poznanović, Tanasijević i Vasović.

Kragujevčani su brzo poveli sa 4:1, ali se Stari grad u finišu uvodne deonice primakao na „minus jedan“, pogocima Ćorića iz peterca i Sekulića sa igračem više (4:3). U drugoj četvrtini Radnički je napravio seriju od pet golova i stekao osetnu prednost (9:3), a Lazić je šest sekundi pre kraja samo ublažio zaostatak na poluvremenu – 9:4.

U nastavku susreta Kragujevčani su nastavili u visokom ritmu, pa su ubrzo stekli i osam golova prednosti (12:4), a kako je meč odmicao, sve više uvećavali vođstvo.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Stefan Branković i Marko Radulović sa po četiri gola, po tri su dodali Luka Pljevančić i Marko Radulović, a dva Zoran Poznanović. Na drugoj strani prednjačio je Luka Šofranac sa tri gola.

Šumadince sada očekuju izuzetno bitni izazovi u međunarodnim takmičenjima. Najpre u sredu od 18 časova idu na revanš četvrtfinala Kupa Evrope u Solnok, a za vikend u Zagrebu igraju na „fajnal-foru“ Regionalne A1 lige.

Radnički – Stari grad 19:8 (4:3, 5:1, 5:3, 5:1)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD Radnički. Bez prisustva publike. Sudije: Raković Krstonošić i Prlić.

RADNIČKI: Milutinović, Maraš, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 3, Krug, Poznanović 2, Branković 4, Pljevančić 3, Tanasijević, Vasović 1, Panić, Todorovski, Radulović 4. Trener: Stevanović.

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac 1, Vasić, L. Šofranac 3, Lazić 1, Barbarez, Gajić, Muniz, Sekulić 1, Ćorić 2, Giri, Čerkez, Bojić. Trener: Bašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar