Radnički u Zemunu brani liderski status

Derbi 2. kola plej-ofa Druge muške lige Srbije igra se u zemunskom Pinkiju, gde će u subotu od 15.30 časova snage odmeriti dve najuspešnije ekipe regularnog dela takmičenja, domaći Borac i kragujevački Radnički.

Kragujevčani nisu mogli zamisliti bolji start plej-ofa. Pored fantastične partije i ubedljivog trijumfa u susretu sa beogradskim Slodesom pred zavidno ispunjenim tribinama SBB Jezera, ekipi trenera Stevana Mijovića u prilog je išao i rezultat meča iz Novog Sada, gde je domaći Star u neizvesnoj završnici uspeo da „uzme skalp“ zemunskom Borcu, omogućivši tako Šumadincima da se osame na čelu tabele.

Sada je pred košarkašima Radničkog ozbiljan zadatak da na gostovanju „naoštrenim“ Zemuncima, željnim iskupljenja za krajnje neočekivani poraz na samom početku plej-ofa, pokušaju da odbrane vodeću poziciju na tabeli i sačuvaju bodovnu prednost u odnosu na glavne konkurente u borbi za ulazak u Košarkašku ligu Srbije.

Ekipa Borca je regularni deo sezone u Drugoj muškoj ligi Srbije okončala kao lider B grupe, sa učinkom od dvanaest pobeda i svega dva poraza, pri čemu je samo jedan prenela u narednu fazu takmičenja. Predvođeni perspektivnim strategom Markom Borasom, koji je pretprošle sezone uveo beogradski Slodes u elitni rang takmičenja, i sa gomilom iskusnih igrača u svojim redovima, poput veterana Igora Mijailovića, Nikole Silađija, Đukana Đukanovića i Stefana Balmazovića, koji je jedan deo svoje karijere proveo upravo u Kragujevcu, Zemunci slove za jednog od najozbiljnijih kandidata za plasman u najviši stepen takmičenja.

Zanimljivo je da su Radnički i Borac pre tačno godinu dana, upravo u Pinkiju, odlučivali o pobedniku drugog stepena Kupa Košarkaškog saveza Srbije. Tada su Zemunci napravili pravi podvig savladavši favorizovane Kragujevčane, na čelu sa tadašnjim kapitenom Raškom Katićem, rezultatom 86:79.

Jedan od aktera tog susreta bio je mladi bek Radničkog Nikola Veljović, koji se nada da će naredni okršaj sa Zemuncima imati daleko povoljniji epilog za njegov tim.

Sa dosta optimizma iščekujemo gostovanje u Zemunu. Atmosfera u ekipi je sjajna i svi smo spremni da pružimo svoj maksimum u jednoj od najbitnijih utakmica u plej-ofu. Borac je dosta iskusna i kvalitetna ekipa, koja ima ozbiljnu ambiciju da uđe u Košarkašku ligi Srbije ove sezone. Očekujem jednu veoma zanimljivu i kvalitetnu utakmicu, a mi ćemo se potruditi da ponovimo dobru igru i energiju iz prethodnih mečeva kako bismo došli do trijumfa na ovom izuzetno teškom gostovanju, jasan je Veljović.

U preostalim mečevima 2. kola plej-ofa Druge muške lige Srbije sastaju se: Slodes – Džoker, Radnik – Hercegovac i Pirot – Star.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar