Radnički sa puno muke do novih bodova

Radnički je u utakmici 25. kola Arkus lige savladao teže od očekivanog goste iz Kostolca, ekipu Rudara rezultatom 28:26, poluvreme 12:10. Kragujevčani se trenutno nalaze na deobi od 5-7 mesta sa 28 bodova.

Gosti iz Kostolca koji zauzimaju poslednje mesto na tabeli i već su se oprostili od Arkus lige na meč u SBB hali Jezero došli rasterećeno u želji da se u oproštajnoj utakmici kragujevačkoj publici prikažu u što boljem svetlu i pokušaju da iznenade favorizovane domaćine. Radnički je bolje otvorio duel i već u 6. minutu imao 2 gola prednosti, 3:1, no usledio je neefikasniji deo igre u kome su se Kostolčani bolje snašli i dolaze do egala (4:4, 15.min), a u daljem toku i do prvog vođstva (6:8, 24.min). U dotadašnjem periodu utakmice, crveni nisu iskoristili dva kaznena udarca sa 7 metara, napravili par tehničkih grešaka i sve to je uticalo da se uvuče nervoza u njihove redove, a čemu je kumovao i sjajni čuvar mreže Rudara Vuković. Sa dva brza pogotka Stanisavljevića, Radnički hvata zamajac i serijom 4:0 dolazi do preokreta (10:8, 28.min.). Pomenutu prednost održavaju do zvuka sirene, tako da se na odmor odlazi rezultatom 12:10.

Očekivalo se da će domaćin odmah na početku zaigrati pobednički ples, no to se nije desilo, jer su uporni gosti pokazali nameru i ogromnu želju da iz Kragujevca odu sa bodovima. U nekoliko navrata Kragujevčani su poveli sa dva gola razlike (16:14, 18:16), no gosti se nikako nisu predavali, štaviše u 48. minutu ponovo vode (18:19). Čuvar mreže Zlatanović u nekoliko navrata bravuroznim odbranama nije dozvolio Rudaru da stvori veću prednost, no njegovi saigrači u napadu nikako nisu mogli da uhvate pravi ritam. Sve do 58. minuta ekipe su se smenjivale u međusobnom vođstvu, a onda je sa dva pogotka Kasalović zapečatio sudbinu gostiju i odveo svoj tim do trijumfa konačnim rezultatom 28:26.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Dušan Kasalović sa 7 i Luka Đerić sa 5 pogodaka, dok su kod Rudara prednjačili Adrijan Murina sa 6 i Mihajlo Stevović sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Vuković (Rudar)

RK Radnički – RK Rudar: 28:26 (12:10)

Kragujevac: SBB Hala Jezero. Gledalaca: 100

Sudije: Spasoje Kolak, Stanislav Milošević

Sedmerci: Radnički 7 (3), Rudar 3 (3)

Isključenja: Radnički 8 min, Rudar 2 min

Radnički: Maljević 1, Grubor 1, Stanisavljević 3, Prodanović , Mutavdžić 3, S. Đerić, Mojsilović 1, Kasalović 7, Knežević 2, Utvić 1, L. Đerić 5, Stanojev 4, Ivanović, Zlatanović (9 odbrana).

Rudar: Vuković (10 odbrana), Dončić, Murina 6, M. Đorđević, A. Đorđević, Ristić, Stevović 5, Milovanović (3 odbrane), Stojanović 2, Dizdar (2 odbrane), Jovanović 2, Blagojević 1, Dimitrijević 4, Milošević 3, Tatari 3.

U narednom, poslednjem kolu Arkus lige, Radnički putuje u Aranđelovac, gde će ih ugostiti domaćin Šamot u sredu 3. maja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar