Radnički sa Hercegovcem za pol poziciju u plej-ofu

Košarkaše Radničkog u nedelju od 16 časova u „SBB hali Jezero“ očekuje meč 13. kola A grupe Druge lige Srbije protiv ekipe Hercegovca iz Gajdobre. Ovo je idealna prilika za Kragujevčane da se iskupe za poraz od novosadskog Stara u prethodnom kolu i upišu još jednu vrednu pobedu koja bi im omogućila da u plej-of uđu sa najviše startne pozicije.

Tronedeljni praznični predah dobro je došao Šumadincima da se malo odmore i pregrupišu snage pred najvažniji period sezone. Ekipa trenera Stevana Mijovića je rezultatima u dosadašnjem delu sezone opravdala epitet jednog od glavnih kandidata za plasman u Košarkašku ligu Srbije. Čak ni nedavni poraz na gostovanju novosadskom Staru nije ozbiljnije poremetio takmičarske planove Kragujevčanima, koji će po svemu sudeći regularni deo takmičenja okončati na liderskoj poziciji.

Iza nas je jedan prilično turbulentan period sezone, praćen brojnim oscilacijama u igri i problemima sa povredama. Maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama prevazišli smo sve nepovoljne okolnosti koje su nas pratile u proteklom delu takmičenja i sačuvali vodeće mesto na tabeli. Ostaje pomalo gorak utisak što smo minulu godinu okončali porazom u Novom Sadu, koji je pre svega posledica nagomilanih kadrovskih problema i pada koncentracije u pojedinim fazama utakmice. Ipak, verujem da je to bio samo jedan trenutak slabosti koji se, uveren sam, više neće ponavljati, ističe u svom osvrtu na protekli deo sezone mladi bek Radničkog Đuro Dautović.

Od ukupno devet pobeda koliko su ostvarili u proteklih dvanaest kola, čak šest Kragujevčani su izvojevali pred svojim navijačima, gde jednostavno ne znaju za poraz ove sezone. Predstojeći duel sa ekipom Hercegovca pruža Šumadincima mogućnost da nastave ovaj trend nepobedivosti pred domaćom publikom i da regularni deo takmičenja završe bez poraza u svojoj dvorani.

Izabranici trenera Stevana Mijovića bili su prilično ubedljivi u prethodnom okršaju sa ekipom iz Gajdobre, u kome su trijumfovali sa velikih 17 poena razlike (97:80), ali im to svakako ne daje za pravo da potcene svog predstojećeg rivala, koji se u poslednje vreme nalazi u velikom usponu forme. Ekipa koju od nedavno predvodi novi trener Miloš Luburić vezala je četiri pobede u nizu i na dobrom je putu da se drugu godinu zaredom nađe u plej-ofu. Posebno je bila impozantna njihova pobeda na gostovanju ekipi Mladosti u Smederevskoj Palanci, izvojevana nakon tri produžetka i dvadeset poena zaostatka u trećoj deonici.

U odnosu na prethodnu utakmicu u Gajdobri, koju smo dobili sa 17 poena razlike, oni su promenili par igrača, a nedavno su angažovali i novog trenera. Svakako da će im taj poraz od nas u prvoj utakmici biti motiv više u nedelju. Ipak, smatram da uz dobru energiju, maksimalnu koncentraciju i našu prepoznatljivu igru u tranziciji možemo do novog trijumfa, koji bi nam omogućio da u plej-of uđemo samo sa jednim porazom, ocenjuje košarkaški biser rodom iz Banatskog Karađorđeva, koji već drugu sezonu brani boje kragujevačkog tima.

Ulaz na utakmicu je slobodan, a iz kragujevačkog kluba i ovoga puta apeluju na svoje pristalice da u nedelju popodne ispune tribine „SBB Jezera“ i uživaju u još jednoj odličnoj košarkaškoj predstavi.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar