Radnički protiv Zemunaca „cementira“ prvo mesto u plej-ofu

Košarkaši Radničkog su pobedom na gostovanju beogradskom Slodesu prošlog vikenda ispunili svoj primarni cilj u ovoj sezoni i osigurali plasman u viši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije. Međutim, tu se apetiti ekipe trenera Stevana Mijovića ne završavaju. Želja Kragujevčana je da takmičenje u plej-ofu Druge muške lige Srbije okončaju na prvoj poziciji, a za to im je neophodna još samo jedna pobeda, do koje će pokušati da dođu već u subotu od 13.30 časova u svom SBB Jezeru, u susretu sa ekipom Borca iz Zemuna.

Ono što je nova uprava kragujevačkog kluba na čelu sa Srećkom Otovićem obećala, to je i ispunila. Radnički se nakon samo godinu dana nadmetanja u drugoligaškom rangu takmičenja vraća u Košarkašku ligu Srbije, i to na velika vrata. Tri kola pre kraja takmičenja u plej-ofu Kragujevčani čvrsto drže vodeću poziciju na tabeli, sa dve pobede više, ali i boljim međusobnim skorom u odnosu na drugoplasirani Džoker iz Sombora.

Istina, malo je nedostajalo Šumadincima da se „sapletu“ na gostovanju mladoj i veoma borbenoj ekipi Slodesa prošlog vikenda i time pokvare maksimalan učinak u proteklom delu plej-ofa, ali su na kraju „kroz iglene uši“ uspeli da dođu do još jednog trijumfa, kojim su obezbedili plasman u najviši rang takmičenja. Jedan od najboljih aktera pomenutog susreta bio je Mihailo Todorović, koji je apsolutnu dominaciju pod oba obruča krunisao „dabl-dabl“ učinkom (21 poen, 11 skokova).

Izuzetno težak meč i veoma bitna pobeda za nas, kojom smo ostvarili naš cilj postavljen pre samog početka sezone. Naravno da se ovde nećemo zaustaviti, već ćemo nastojati da i preostale tri utakmice, koliko nam je ostalo do kraja sezone, odigramo na visokom nivou, kako bismo sačuvali vodeće mesto na tabeli i došli u situaciju da u poslednjem kolu protiv Radnika iz Surdulice pred našim navijačima podignemo pobednički pehar, nedvosmisleno poručuje snažni centar.

Sličnom raspletu sezone nada se i Todorovićev saigrač Lazar Dimovski, koji otkriva da je raspoloženje u ekipi nakon plasmana u KLS na izuzetnom nivou, ali da je želja svih igrača da se sezona okonča na prvom mestu.

Atmosfera u ekipi je nikad bolja. Svi smo presrećni zbog ulaska u najviši rang takmičenja, ali smo isto tako rešeni da pobedom u narednoj utakmici protiv Borca iz Zemuna osiguramo prvo mesto na tabeli,što bi bio „šlag na torti“ kada je reč o ovoj sezoni, naglašavaDimovski.

Dakle, evidentno je da su izabranici trenera Stevana Mijovića više nego motivisani da pobedom nad Zemuncima „zacementiraju“ vodeću poziciju na tabeli. Ovo će biti drugi okršaj ove dve ekipe u plej-ofu, nakon utakmice u zemunskom Pinkiju, u kojoj su Kragujevčani ostvarili možda i ključnu pobedu na putu ka KLS. Zemunci su nakon tog poraza nastavili da posrću, pa su tako došli u situaciju da ih još samo teorija drži u igri za plasman u viši rang takmičenja. Bez obzira na trenutne okolnosti, Borac je jedna vrlo iskusna i „namazana“ ekipa, koja je regularni deo takmičenja završila kao lider B grupe,i koja će svakako nastojati da se Šumadincima revanšira za prethodni poraz u Pinkiju.

Da je ekipu Borca jako teško pobediti, mogli smo da se uverimo u prethodnom međusobnom duelu u zemunskom Pinkiju. Oni su u međuvremenu ostali bez dvojice jako bitnih igrača, Stefana Balmazovića i Nikole Silađija, ali znajući njihovog trenera i ostatak ekipe sigurno je da se neće predati tako lako. Očekujem jednu fizički zahtevnu utakmicu, sa dosta trčanja i velikim brojem poena. Mi smo do sada dobili sve utakmice pred našom publikom, što nam daje za pravo da se nadamo novoj pobedi u subotu. Pozvao bih ovom prilikom sve naše navijače da nas i ovoga puta podrže u što većem broju i da na kraju svi zajedno, nadam se, proslavimo novi trijumf i osvajanje prvog mesta na tabeli, ističe Todorović.

Tešku utakmicu očekuje i Lazar Dimovski, ali se i on nada povoljnom ishodu.

Sigurno je da nas očekuje još jedna nimalo laka utakmica protiv neugodne ekipe Borca. Ipak, jako smo motivisani i spremni da uz pomoć naše publike uspešno prebrodimo i ovaj takmičarski izazov, i da ozvaničimoto prvo mesto na tabeli za koje smo se borili čitave sezone, dodaje Dimovski.

Ulaz na utakmicu je slobodan za sve posetioce.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar