Radnički potopio Metaloplastiku

Rukometaši Radničkog su u prvom susretu rukometnog praznika u Kragujevcu, sigurnom igrom savladali Metaloplastiku iz Šapca rezultatom 35:29, poluvreme 18:13. Nakon istupanja iz lige ekipe Novog Pazara, poništavaju se osvojeni bodovi u susretu sa njima, tako da sada Kragujevčani zauzimaju četvrto mesto A grupe sa osvojena 4 boda.

Uvek kada gostuje Metaloplastika, zbog renomea i tradicije koju poseduje, predstavlja neugodnog protivnika i protivnicima daje dodatni motiv. Nakon odlično odigrane dve trećine utakmice u Novom Sadu, Radnički je u meč ušao čvrsto rešen da dokaže da je u uzlaznoj putanji forme. Startno vođstvo od jednog do dva gola, domaćin je održavao u početnim minutima, a onda je odbrambena formacija 5-1 sa isturenim Davidovićem počela da daje rezultat, što se odmah očitalo na semaforu (7:3, 11.min). Probali su Šapčani da razbiju odbrambeni bedem Šumadinaca, no zaostatak je bio sve veći (10:5, 16.min), da bi u 26. minutu bilo i velikih 7 na kontu domaćina (16:9). Kako je krenulo, Metaloplastika je i dobro prošla u ovom delu igre što se vidi po konačnom rezultatu na isteku 30. minuta, 18:13.

Izašli su Šapčani na parket SBB hale Jezero u drugom poluvremenu sa čvrstom namerom da pruže jači otpor i uvedu susret u neizvesne vode, no domaći rukometaši nisu tako mislili. Kombinacijom odbrambenih formacija su održavali konstantnu prednost od 4 do 5 golova razlike. Samo u jednom trenutku su gosti zapretili, smanjivši razliku (24:21, 41.min), ali se ispostavilo da je to bio samo trenutni bljesak. Ubacili su Kragujevčani u viši stepen prenosa i dvominutnom serijom 3:0 u kojoj je prednjačio Davidović, večeras nerešiva enigma za protivnike, praktično rešili susret u svoju korist ( 27:21, 43.min). Do kraja susreta, stručni štab Radničkog je iskombinovao sastav na terenu i priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 35:29.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Veljko Davidović sa 9 i Miloš Barudžić sa 8 pogodaka, dok je kod gostiju najubedljiviji od svih bio Vojislav Brajović sa 14 postignutih golova.

Igrač utakmice: Veljko Davidović (Radnički)

RK Radnički – RK Metaloplastika: 35:29 (18:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 200
Sudije: Goran Kovač, Srđan Milosavljević
Sedmerci: Radnički 7 (5), Metaloplastika 5 (5)
Isključenja: Radnički 8 min, Metaloplastika 8 min

Radnički: Tubić 4, Prodanović, Davidović 9, Mutavdžić 1, Dobrosavljević, Kasalović 4, D. Petrović (6 odbrana), Barudžić 8, Knežević 3, Utvić, Stevanović, L. Đerić, Stanojev 6, Maljević, P. Petrović, Zlatanović (4 odbrane).

Metaloplastika: Pavković, Dodić 6, Milovanović 1, Ćosić, Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Aziz, Antonijević, Ivanić, Arsić (9 odbrana), Cvijanović, Todorović 2, Brajović 14, Milenković 3, Mešter 2.

Narednog vikenda Radničkom sleduje teško gostovanje u Pančevu, ekipi Dinama.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar