Radnički posustao u finišu polufinalne serije

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u finale Super lige Srbije, pošto su u trećoj utakmici polufinalne serije, popularnoj „majstorici“, poraženi na gostovanju Crvenoj zvezdi, rezultatom 12:8. Hrabro su se borili u većem delu meča, ali su na kraju ostali bez snage i nisu uspeli da se izbore sa svim nedaćama u ovoj polufinalnoj seriji.

Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem najboljeg centra sveta, Josipa Vrlića, koji je sezonu završio zbog preloma vilice zadobijene u prethodnom meču sa Zvezdom, dok je Luka Pljevančić, koji je pomenuti duel završio sa polomljenim nosem, igrao sa zaštitnom maskom.

Kako je ulog utakmice bio izuzetno veliki, timovi su ušli sa dozom opreza, pa je u prvoj četvrtini viđen po jedan gol na obe strane. Gosti su poveli nakon nešto manje od dva minuta igre, preko raspoloženog Miloša Ćuka, a izjednačenje Crvenoj zvezdi doneo je Gavril Subotić, na ulasku u osmi minut – 1:1.

Sredinom druge četvrtine Radnički je ponovo poveo, preko Vuka Draškovića, ali su domaći preokrenuli šutevima sa distance Marka Radovića i Veljka Tankosića (3:2).

Kragujevčani su uzvratili preko Ćuka i Stefana Brankovića, za novo vođstvo (4:3), da bi novo izjednačenje postavio Radović (4:4), pola minuta pre poluvremena. Ipak, u samom finišu Stanojević je postigao važan pogodak, a Ćuk na samom startu drugog dela susreta done Radničkom prvu prednost od dva gola (6:4).

Zvezda se tada probudila i napravila seriju od 4:0, u kojoj je Ivan Basara pogađao tri puta, pa je na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine ona otišla na „plus dva“ – 8:6.

Do ulaska u poslednju deonicu izabranici Uroša Stevanovića uspeli su da se vrate na „minus jedan“ i produže dramu (9:8).

Na startu druge četvrtine Subotić je realizovao napad sa igračem više (10:8), dok na drugoj strani Radnički nije uspeo da iskoristi nekoliko izuzetno dobrih šansi, pa je Subotić tačno minut i po pre kraja iskoristio još jednu brojčanu prednost i otklonio sve

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Miloš Ćuk sa četiri gola, ali je izostao bolji šuterski učinak njegovih saigrača. Na drugoj strani, Gavril Subotić, Ivan Basara i Marko Radović postigli su po tri gola i najzaslužniji su za trijumf i prolaz u finale „crveno-belihu

Crvena zvezda – Radnički 12:8 (1:1, 3:4, 5:3, 3:0)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Putniković i Stanojević.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 3, Vasić 2, Banićević, Basara 3, Danković, Seman, Milojević, Radović 3, Ivanović, Gavrilović. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Ćuk 4, Gavrilović 1, Ukropina, Antić, Pljevančić, Drašković 1, Lukić, Poznanović, Todorovski, Kojić. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar