Radnički po oprobanom receptu protiv Ribnice

Nakon nedavnog okršaja u četvrtfinalu Kupa Srbije, odbojkaši Radničkog i kraljevačka Ribnica ponovo će odmeriti snage, ovoga puta u utakmici 11. kola BPŠ Superlige Srbije, koja je na programu u subotu od 19 časova u kragujevačkoj „SBB hali Jezero“. Sama činjenica da se obe ekipe trenutno nalaze u samom vrhu prvenstvene tabele nagoveštava još jednu dinamičnu i rezultatski neizvesnu utakmicu komšijskih rivala, koji su prethodnih sezona vodili žestoke bitke na svim domaćim frontovima.

Šumadinci su sigurnim trijumfom na „vrućem“ gostovanju u Požarevcu prošlog vikenda nastavili trend dobrih rezultata u prvenstvu i zadržali drugo mesto na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na predstojećeg rivala, ekipu Ribnice. Čini se da kako sezona odmiče Kragujevčani igraju sve sigurnije i da manje-više rutinski rešavaju mečeve u svoju korist, na šta ukazuje i podatak da su poslednje dve utakmice, protiv Takova i Mladog radnika, dobili bez izgubljenog seta.

Ono što svakako karakteriše ekipu trenera Alekse Brđovića ove sezone, to su sjajne igre na domaćem parketu, gde Šumadinci još uvek ne znaju na poraz u oba domaća nadmetanja. Ovaj oreol nepobedivosti pred svojim navijačima odbojkaši Radničkog pokušaće da sačuvaju i u predstojećem susretu sa kraljevačkim „musketarima“, koji u „SBB halu Jezero“ stižu željni osvete za nedavnu eliminaciju iz Kupa Srbije.

Baš kao i Radnički, i Ribnica je većinu bodova u dosadašnjem delu prvenstva osvojila na svom terenu, dok je u gostima zabeležila samo jednu pobedu, uz čak tri poraza. Kraljevčani i u ovoj sezoni imaju izuzetno iskusan i respektabilan tim, sa takvim imenima kao što su Mladen Bojović, Ivan Todorović, Predrag Bićanin, Aleksandar Stefanović, Nikola Ražnatović, koji bi, ukoliko popravi igru na gostovanjima, vrlo lako mogao da dogura do same završnice plej-ofa.

Kragujevčani su pobedom u već pomenutoj Kup utakmici pokazali da su u stanju da se izbore sa popularnim „musketarima“, a sada će taj recept pokušati da „prepišu“ i za predstojeći okršaj u prvenstvu.

Ribnica igra jako dobro ove sezone, naročito protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. Mi smo ih nedavno pobedili u Kupu Srbije, ali to ne mora ništa da znači. Sigurno da nas očekuje još jedan težak i neizvesan meč, u kome ćemo pokušati da sačuvamo trend nepobedivosti u „SBB hali Jezero“ ove sezone, poručuje iskusni Mirko Radević, koji je najveći deo svoje igračke karijere proveo upravo u Ribnici, odakle se pre dve sezone vratio u Radnički.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar