Radnički po kratkom postupku sa Požarevljanima

Svega tri seta bilo je dovoljno odbojkašima Radničkog da dođu do izuzetno vrednog trijumfa  na gostovanju ekipi Mladog radnika u Požarevcu, u utakmici 10. kola BPŠ Superlige Srbije – 3:0 (26:24, 25:22, 25:21).

Hala Sportskog centra „Požarevac“ je do nedavno predstavljala neosvojivu tvrđavu za Kragujevčane, ali se stvari u poslednje vreme ubrzano menjaju, što potvrđuje i večerašnji trijumf čete Alekse Brđovića, koji u neku ruku predstavlja reprizu prošlogodišnjeg duela ove dve ekipe u istoj dvorani, kada je Radnički takođe slavio sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Uvodni set obeležili su sjajni servisi odbojkaša Radničkog, koji su upisali čak sedam as poena u ovom periodu igre, ali su i pored toga vrlo lako mogli da prepuste ovu deonicu protivniku. Upravo su dobrim servisima Kragujevčani držali domaćina na rezultatskoj odstupnici u prvoj polovini seta, ali su onda polako počeli da gube fokus, što su Požarevljani, predvođeni svojom glavnom napadačkom karikom Ukrajincem Andrijem Tupčijem, iskoristili najpre da dođu do egala (15:15), a nedugo zatim i do minimalne prednosti (17:16). Finiš seta donosi novi nalet domaćina, koji serijom od četiri uzastopna poena dolazi do najveće prednosti u ovoj deonici (23:19). U trenucima kada se činilo da Šumadincima nema spasa i da će domaćin rešiti uvodni period igre u svoju korist, kapiten Blagojević je sa dva vezana asa udahnuo novi život četi trenera Alekse Brđovića, koja ubrzo preokreće rezultat i dolazi do prve set lopte (24:23). Čubrilo je za trenutak produžio nadu domaćinu, da bi Ristić as poenom stavio tačku na ovaj set – 26:24 za Radnički.

Drugi set doneo je dosta nervoze i veliki broj grešaka, posebno kada je reč o servisu. Radnički je sredinom seta uspeo da napravi razliku od pet poena (13:8), koju je domaćin bezuspešno pokušavao da sustigne u nastavku seta. Prilazili su Požarevljani u par navrata na dva poena zaostatka, ali dalje od toga jednostavno nisu mogli. Šumadinci su sigurnom igrom rešili i ovaj period igre u svoju korist rezultatom 25:22.

I treći set protekao je maltene u konstantnom vođstvu kragujevačkog tima. Domaćin je, istina, održavao rezultatski priključak, u jednom trenutku je čak uspeo i da povede sa 17:16, ali je potom serijom grešaka sam sebe poslao na put bez povratka. Na kraju seta je bilo 25:21 za Šumadince, koji su tako na prilično impresivan način došli do svog sedmog trijumfa u sezoni, kojim su potvrdili visoko drugo mesto na prvenstvenoj lestvici.

Najraspoloženiji za igru u pobedničkoj ekipi bili su kapiten Aleksandar Blagojević i Davide Kovač. Blagojević je nanizao 14 poena, uz 4 asa, dok je Kovač stao na 12 osvojenih poena.

Na suprotnoj strani prednjačili su Andrij Tupči sa 13 i Nemanja Čubrilo sa 12 osvojenih poena.

Radnički je ovom pobedom nastavio poteru za vodećom Vojvodinom, koja mu i dalje beži četiri boda.

Naredno kolo donosi novi šumadijski derbi Radničkog i kraljevačke Ribnice na parketu „SBB hale Jezero“, koji će svakako predstavljati pravu poslasticu za sve odbojkaške sladokusce u gradu na Lepenici.

MLADI RADNIK – RADNIČKI  0:3 (24:26, 22:25, 21:25)

POŽAREVAC
Dvorana:
SC „Požarevac“.
Gledalaca: 200.
Sudije: D. Savić, V. Stojanac.

MLADI RADNIK: Čubrilo 12 (2 asa, 1 blk), Ubiparip 4 (2 blk), Sinđelić 4 (1 blk), Eremić 4, Tupči 13 (1 as, 1 blk), Stević 3 (1 blk), Perić, Dodić, I. Ilić (libero), Kisić 1, Bjelica 1. Nisu igrali: Kljaić, N. Ilić i Aleksić. Trener: Dragan Bonić.

RADNIČKI: Goić 7 (1 blk), Pantović (libero), Petrović 3 (2 asa, 1 blk), Ristić 6 (2 asa), Stašević (libero), Blagojević 14 (4 asa), Radević, Boharev 3 (1 blk), Stanojević, Kovač 12 (2 asa, 1 blk). Nisu igrali: Ivanković, Vukmirović, Milutinović i Matić. Trener: Aleksa Brđović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar