Radnički osvojio treće mesto i plasman u kvalifikacije za LŠ

Vaterpolisti Radničkog osvojili su bronzu u Super ligi Srbije, pošto su u trećem meču serije za treće mesto Super lige Srbije savladali ekipu Partizana, na svom bazenu, rezultatom 11:10. Beograđani su u dva navrata u trećoj četvrtini imali tri gola prednosti, ali su Kragujevčani kada je bilo najpotrebnije pokazali karakter i serijom od pet golova došli do zaslužene pobede.

Zbog velikog uloga utakmica je od samog starta bila izuzetno tvrda i ujednačena, a pitanje pobednika rešeno je u samom finišu.

Na prvi gol čekalo se čak šest minuta, a prvi je probio led mlad igrač „crno-belih“, Luka Gladović. Međutim, odmah je na drugoj strani odgovorio kapiten domaćih, Filip Janković, pa se na prvi predah otišlo sa nerešenim rezultatom – 1:1.

Na startu druge deonice Partizan je stekao dva gola prednosti, preko Trtovića i Gige, posle čega je usledio „munjevit” odgovor domaćih u vidu golova Alekse Ukropine i Nikole Kojića (3:3). Beograđani su se ubrzo vratili u vođstvo preko Gige, ali je 14 sekundi pre kraja Vuk Drašković postavio novo poravnanje – 4:4.

Bolje su gostujući vaterpolisti otvorili drugo poluvreme, pa su u dva navrata imali tri gola „viška” (8:5, 9:6), ali se Radnički tada konačno probudio i serijom 5:0 stekao dva gola prednosti. Pred sam ulazak u poslednji period uspeo je da se vrati u igru golom Stefana Brankovića (9:7), a potom je nastavljena serija u kojoj je dva puta pogađao Drašković, a po jednom Ćuk i Stanojević (11:9).

Tu nije bio kraj drame. Trtović je vratio nadu Partizanu dva i po minuta pre kraja (11:10), domaćin na drugoj strani nije iskoristio par prilika, pa je sve stalo u poslednji napad „crno-belih“. Izabranici Miloša Korolije dobili su napad sa igračem više, ali je odlični Stefan Todorovski uspeo da zaustavi dva protivnička šuta na isteku meča i tako postao jedan od junaka utakmice.

Najefiikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vuk Drašković sa četiri gola, a pratio ga je Nikola Kojić sa dva. Na drugoj strani Giga je postigao tri pogotka, a Trtović dva.

Radnički – Partizan 11:10 (1:1, 3:3, 3:5, 4:1)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnićki“. Sudije: Raković i Stanojević.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 1, Gavrilović, Ukropina 1, Antić, Pljevančić, Drašković 4, Lukić, Poznanović, Todorovski, Kojić 2. Trener: Stevanović.

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić 1, Miloš 1, Mušikić, Gak, Gladović 1, Trtović 2, Dimitrijević 1, Božović, Smiljević 1, Giga 3, Paparić, Milošević, Jauković. Trener: Korolija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar