Radnički „maksimalcem“ do početnog vođstva protiv Požarevljana

Furiozan početak plej-ofa za odbojkaše Radničkog, koji su večeras u svom SBB Jezeru savladali ekipu Mladog radnika iz Požarevca u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:16, 25:19 i 28:26.

I treći ovosezonski duel odbojkaša Radničkog i Mladog radnika imao je identičan epilog. Puleni trenera Alekse Brđovića ni ovoga puta nisu imali milosti prema Požarevljanima, koji su ponovo bojište napustili bez osvojenog seta. Šumadinci su tako svoju trijumfalnu seriju iz finiša ligaškog dela takmičenja uspešno produžili u plej-ofu, spojivši tako osam uzastopnih pobeda.

Večerašnja utakmica imala je lepu uvertiru. Naime, pred sam početak meča upriličena je mala ceremonija dodele pehara selekcijama pionira, kadeta i kadetkinja Odbojkaškog kluba Radnički za osvojena prva mesta u regionalnim takmičenjima. Prisutna publika je toplim aplauzima zdušno pozdravila ove talentovane dečake i devojčice, među kojima se kriju neki od budućih odbojkaških asova.

Siguran prijem i dobar servis bile su dve ključne komponente koje su Kragujevčanima obezbedile početnu prednost u setovima. Tokom čitave uvodne deonice rezultatska prednost bila je na strani domaćeg tima, koji je, kako se bližio sam finiš seta, postepeno pojačavao tempo, sve dok u jednom momentu nije izbio na maksimalnih „plus 7“ (19:12). Gosti su na trenutak uspeli da se prenu i smanje na 19:14, ali bilo je to nedovoljno da se stane na put nadahnutim Šumadincima, koji su na prilično ubedljiv način rešili ovu deonicu u svoju korist, rezultatom 25:16.

Silovito su izabranici trenera Alekse Brđovića startovali i u narednoj deonici, pa je trener Mladog radnika Dragan Bonić već pri vođstvu Radničkog od 5:1 morao da reaguje tajm-autom. Malo je to vredelo iskusnom strategu požarevačkog tima, s obzirom da su Šumadinci nastavili u istom ritmu, konstantno održavajući vođstvo od 6-7 poena razlike. Zahvaljujući dobrim servisima iskusnog Bjelice, gosti u finišu seta hvataju priključak i prilaze na „minus 4“ (20:16), ali su Kragujevčani posle tajm-auta Alekse Brđovića uspeli da skinu nezgodnog Bjelicu sa servisa, nakon čega su manje-više rutinski priveli set kraju – 25:19.

Najžešći otpor gosti iz Požarevca pružili su u trećem setu. Predvođeni svojom glavnom napadačkom karikom, Ukrajincem Andrijem Tupčijem, odbojkaši Mladog radnika su na samom početku seta stekli zavidnu prednost od četiri poena razlike (7:3), koja je iščezla onog momenta kada je na servis liniju stao Vuk Ivanković, koji je u potpunosti poremetio prijem Požarevljana i sa dva as poena inicirao prvi u nizu preokreta u ovoj deonici (9:8). Kratko je trajalo ovo vođstvo domaćina, s obzirom da su gosti na servis Ubiparipa uspeli da vrate rezultatsku prednost na svoju stranu (11:10), da bi nakon greške Ristića i uspešnog bloka Bjelice ponovo bili na osetnih „plus 3“ (13:10). Pokušavali su Kragujevčani da ponovo uspostave rezultatski balans, u par navrata su prilazili na samo poen zaostatka, da bi tek nakon as poena Blagojevića, njegovog prvog i ujedno jedinog na večerašnjoj utakmici, došli do izjednačenja (17:17).  Upravo je kapiten Radničkog i februarski MVP BPŠ Superlige bio inicijator preokreta i vođstva kragujevačkog tima od 21:20, posle uspešnog bloka nad Bjelicom. Taman kada se činilo da su na dobrom putu da prelome ovaj set u svoju korist, odbojkaši Radničkog serijom grešaka ponovo prepuštaju vođstvo gostima iz Požarevca (23:21), koji nedugo zatim dolaze i do dve set lopte (24:22). Nadu Šumadincima da ipak mogu do maksimalnog trijumfa sačuvali su Blagojević i Ivanković (24:24), da bi nakon dve prokockane meč lopte, Vuk Ivanković elegantno plasiranom loptom u polje Požarevljana izrastao u meč-vinera – 28:26 i 3:0 za Radnički u setovima.

Kapiten Aleksandar Blagojević ponovo je bio najefikasniji u redovima kragujevačkog tima sa 19 osvojenih poena. Pratili su ga Vuk Ivanković i Andrej Ristić sa po 11 poena.

Ukrajinac Andrij Tupči je sa 16 osvojenih poena bio jedini igrač u gostujućoj ekipi sa dvocifrenim učinkom na večerašnjoj utakmici.

Odbojkaši Radničkog će u revanšu, koji je na programu u subotu od 19 časova u hali Sportskog centra Požarevac, imati priliku da potvrde večerašnji trijumf i ujedno „čekiraju“ kartu za polufinale, gde će ih čekati bolji iz međusobnog okršaja Crvene zvezde i Partizana.

RADNIČKI – MLADI RADNIK  3:0 (25:16, 25:19, 28:26)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
SBB hala Jezero.
Gledalaca: 200.
Sudije: R. Leko, B. Rulj.
Trajanje meča: 67 minuta.

RADNIČKI: Ivanković 11 (2 asa, 1 blk), Goić 6, Petrović 2 (1 as), Milutinović 5 (4 blk), Ristić 11 (2 asa, 1 blk), Stašević (libero 1), Blagojević 19 (4 blk, 1 as). Nisu igrali: Vukmirović, Matić, Radević, Boharev i Stanojević. Trener: Aleksa Brđović.

MLADI RADNIK: Čubrilo 6, Ubiparip 3, Sinđelić 4 (1 blk), Eremić 1 (1 blk), Tupči 16 (1 as, 1 blk), Stević 2 (1 blk), I. Ilić (libero 1), Kisić, Bjelica 7 (2 asa, 2 blk). Nisu igrali: Kljaić, N. Ilić, Peković (libero 2) i Perić. Trener: Dragan Bonić.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar