Prekaljena internacionalka pojačala redove Radničkog

Rukometni klub Radnički je u cilju podizanja kvaliteta ženske selekcije i postizanja dobrih rezultata u drugom delu sezone povukao značajan potez. Potpis na ugovor sa klubom iz srca Šumadije je stavila Dunja Tasić, igračica sa impozantnom karijerom, najvišeg međunarodnog rejtinga, koja bi svojim raskošnim talentom i ogromnim iskustvom trebala da postane značajan tas na vagi kragujevačke ekipe u nastavku šampionata.

Dunja je polivalentan bek, podjednako dobra na obe strane terena, a odlikuje je brzina, eksplozivnost, snažan i precizan šut, kao i perfektan osećaj za asistenciju. U prebogatoj karijeri je nastupala za veliki broj klubova, kao što su Lasta Petrol Radnički, Vrnjacka Banja, Naisa, Jagodina, CSM Cetate Deva Trans (Rumunija), Vistal Gdynia (Poljska), Stella St-Maur Handball (Francuska), Bnei Herzliya (Izrael), Brixen Suditirol (Italija), Yalikavak Spor Kulubu (Turska) i HC Maccabi Arazim (Izrael) odakle je došla u Radnički. Prošla je sve reprezentativne selekcije Srbije u mlađim kategorijama za koje je odigrala 12 utakmica, a bila je na spisku i A reprezentacije.

Drago mi je što sam postala deo kluba sa velikom tradicijom. Ekipa je mlada, ali sve devojke imaju želju za napretkom i što je mnogo bitno atmosfera na treninzima je odlična. Potrudiću se da dam sve od sebe da im pomognem i da svojim iskustvom doprinesem da ekipa bude još bolja i da prenesem makar deo svog rukometnog znanja na mlađe igračice. Verujem da ćemo zajedno napredovati i spremno dočekati nastavak prvenstva koji željno očekujemo da počne, izjavila je po dolasku u Radnički Dunja Tasić.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar