Predata na upotrebu rekonstruisana sala Srednjoj stručnoj školi

Posle zamenjene stare rasvete savremenim led osvetljenjem, u fiskulturnoj sali Srednje stručne škole, završeno je renoviranje parketa za šta je iz budžeta grada izdvojeno 1,5 miliona dinara. Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport predao je danas salu na upotrebu pa će učenici ove srednje škole od septembra nastavu održavati u najsavremenijim uslovima.

Sala u Srednjoj stručnoj školi je treća sala u ovoj godini koja je u potpunosti rekonstruisana sredstvima iz budžeta grada. Danas je jedna od najlepših sala sa mestima za sedenje koje grad Kragujevac ima, a za rekontrukciju parketa uloženo je 1,5 miliona dinara, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Sredstvima SPD Radnički stara rasveta pre par meseci zamenjena je savremenom led rasvetom. U narednom periodu planiramo da zamenimo košarkaške konstrukcije novim visećim a stare ćemo iskoristiti za drugu lokaciju. Ovo je jedna od većih i značajnijih investicija koje smo uradili jer više od decenije se nije ulagalo, ali sada smo dobili savremenu salu u našoj sportskoj infrastrukturi na čemu gradonačelnik Nikola Dašić od početka insistira, istakao je Stevović. Sala je prvenstveno namenjena školskom sportu i učenicima Srednje stručne škole ali biće dostupna i košarkaškim i odbojkaškim omladinskim selekcijama SPD Radnički što će njihove se trenažne procese podići na viši nivo.

Siniša Kojić, direktor Srednje stručne škole kaže da je reč o kapitalnim investicijama koje, bez podrške grada, škola ne bi mogla da realizuje.

Ovim radovima naši učenici će imati mnogo bolje uslove za održavanje nastave. Reč je o kapitalnim investicijama koje, bez značajne podrške grada, škola ne bi mogla da realizuje. Osim učenika naše škole, u savremenoj i sređenoj sali, treninge će održavati i sportski klubovi, kaže direktor Kojić. O daljim planovima za uređenje škole, direktor kaže da je uz podršku grada aplicirano i za sredstva iz Regionalnog Čelendž fonda za rekonstrukciju stare mašinske radionice u koju se više od pet decenija nije ulagalo. Trudićemo se da na što bolji način i u funkcionalnom stanju održimo ono što nam je na raspolaganju, a da, u saradnji sa Gradom, radimo na obezbeđivanju sredstava za ostale radove na sređivanju škole, iz drugih fondova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar