Panišić doneo srebrnu medalju u Kragujevac sa Svetskog prvenstva u basketu 3×3

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport organizovao je prijem za Predraga Panišića koji je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u basketu 3×3 za juniore do 18 godina, koje je održano u mađarskom gradu Debrecinu. Prijemu je prisustvovao i Nenad Tanasijević, generalni sekretar Nacionalnog sportskog Saveza 3×3 basket.

Naše mlađe selekcije i naši klubovi rade veoma ozbiljan posao na čelu sa Savezom 3×3. Mi kao grad pružamo punu podršku sportskim manifestacijama koje su od opšteg značaja za grad, između ostalog i 3×3 turnirima, i jedini smo grad koji ih održava dva puta godišnje. Nastavićemo da takvu podršku pružamo i u budućnosti. Potrudićemo se da SPD Radnički ima svoj stalni tim u okviru 3×3 Saveza, a sa čelnicima Saveza dogovorili smo se da u narednoj godini napravimo i jedan pravi teren. Savez će donirati odgovarajuću opremu za opremanje tog terena, tako da će Kragujevac u narednoj godini imati pravu sportsku infrastrukturu koja će služiti na ponos ovoj deci koja danas ostvaruju ovakve rezultate da i u budućnosti ostvaruju iste i još bolje kazao je Stevović, čestitajući Predragu Panišiću ostvareni rezultat.

Predrag Panišić je kazao da je juniorska ekipa ostvarila šest pobeda, četiri u grupi, dve u četvrtfinalu i polufinalu.

U finalu smo dali sve od sebe, ali smo izgubili od veoma spremnih Francuza. Nadam se da je ovo samo prva medalja za nas i za ovaj grad. Trudićemo se da iz godine i godinu budemo sve bolji i da donesemo to zlato – kazao je Panišić.

Na prijemu je bilo reči i o osnivanju zvaničnog kluba 3×3 u Kragujevcu gde bi mladi sportisti imali priliku da stasasaju i treniraju. Drugi cilj bi bio izgradnja jednog 3×3 terena u gradu, a Savez je iskazao spremnost da donira svu potrebnu opremu za tu svrhu.

Ovo je veliki uspeh na koji smo mi stvarno ponosni. Mislim da ni u jednom sportu u Srbija nije toliko dominantna kao u basketu 3×3. Imamo četiri tima u top deset, na reprezentativnom nivou naši seniori su petostruki šampioni sveta, trostruki evropski šampioni i osvojili smo treće mesto na Olimpijadi. Mi brinemo i za budućnost ovog sporta i imamo potvrdu svega toga i kroz uspehe mlađih kategorija, tako da je ovo jedan rezultat koji ide u prilog tome. Posebno smo ponosni na to što je Predrag Panišić bio deo te ekipe, dete koje je prošlo sve naše turnire, sve mlađe kategorije Radničkog i presrećni smo zbog toga – kazao je Nenad Tanasijević, generalni sekretar Nacionalnog sportskog Saveza 3×3 basket.

Post Author: Milan

Ostavi komentar