Održano Evropsko školsko prvenstvo u borilačkim sportovima

U utorak 30. maja u Hali 2 Beogradskog sajma održano je otvaranje Evropskog školskog prvenstva u borilačkim sportovima. Spektakularnoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je legendarni odbojkaš Željko Tanasković, koji je već dve godine na čelu Saveza za školski sport Srbije.

Na ovom grandioznom takmičenju svoje osnovne škole, predškolske ustanove, klub, grad Kragujevac i Republiku Srbiju predstavljalo je jedanaest takmičara Šumadija karate. Ova malobrojna ekipa, puna odličnih takmičara, nakon prvog dana takmičenja uspela je da se domogne visokog petog mesta u generalnom plasmanu, u konkurenciji 39 ekipa iz čitave Evrope.

Na samo korak od osvajanja medalje zaustavljeni su Viktor Kostić, Matija Mladenović, Neda Milovanović, Anđela Jovanović i Pavle Atanacković.

U kategoriji najmlađih devojčica blistala je Bogdana Terzić koja je pored dve zlatne i jedne bronzane medalje osvojene u pojedinačnoj konkurenciji, sa svojim kata timom osvojila srebrnu medalju.

Jovana Jovanović i Irina Dukadinoski sa po jednom bronzanom medaljom nastavile su odličan niz uspeha na međunarodnim takmičenjima, dok je kod dečaka uspešan bio Nemanja Antonijević koji je osvojio srebrnu medalju u katama.

U najbrojnijoj muškoj kategoriji briljirao je Vladimir Janković koji je osvojio dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Olivera Petković je svoj nastup u kategoriji devojčica sa braon i crnim pojasem krunisala sa dve osvojene zlatne medalje.

Karatiste Šumadija karate dođoa očekuju završne pripreme za polaganje za pojaseve.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi se održavaju svakog radnog dana od 19:00.

Post Author: Milan

Ostavi komentar