Novo pojačanje rukometnog kluba

Rukometni klub Radnički 1964 dobio je do sada najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, u iskusnom golmanu Dušanu Petroviću (31), poniklom u kragujevačkom klubu.

Petrović je bio jedan od najzapaženijih pojedinaca u nekim od najvećih uspeha Radničkog, sa kojim je 2014. godine osvojio vicešampionsku titulu i potom igrao regionalnu SEHA ligu. Potom je nastupao za subotički Spartak i Pančevo.

– Jako mi je drago što sam se vratio u svoj matični klub gde sam ostvario svoje najveće uspehe igrajući međunarodna i regionalna takmičenja protiv najjačih evropskih ekipa. U razgovoru sa čelnicima kluba, posebno sa direktorom Raškovićem, shvatio sam da klub gaji velike ambicije, a prioritet je ulazak u Supeligu što se i poklapa sa mojim ciljevima koji su uvek najviši. Moram da naglasim i raduje me ta činjenica da je želja svih u klubu da Kragujevac postane rukometni centar Srbije – poručio je Petrović

 

Direktor kluba, Stavro Rašković istakao je da smatra da u modernom rukometu golman ima izuzetno važnu ulogu, i da povratkom nekadašnjeg kapitena i jednog od lidera Radničkog iz nekog prethodnog perioda, tim dobija na čvrstini u odbrani, na snazi i samopouzdanju.

– Mišljenja sam da će samo njegovo prisustvo značiti i mladim golmanima koji će imati šta da nauče od njega, da će ih naterati da još jače i bolje treniraju i da će biti oštra konkurencija na toj poziciji. Očekujem da će svojim znanjem i iskustvom doprineti još boljim rezultatima, a sa druge strane sam uveren da će publika uživati u njegovim bravurama između stativa – jasan je Rašković.

Petrović će u Radničkom provesti naredne tri sezone.

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar