Kragujevčani praznih šaka u Šumicama

Rukometaši Radničkog su u derbiju 15. kola Arkus lige poraženi na gostujućem terenu u Beogradu od ekipe Crvene zvezde rezultatom 29:27, poluvreme 14:12 i tako doživeli i drugi poraz ovog proleća. Nakon ovog kola, šumadijski superligaš se nalazi na šestom mestu sa 18 bodova.

Voljom žreba, Radnički je na samom startu prolećnog dela za protivnike imao večite rivale, koji kao i on gaje ambicije za plasman u plej-of. Nakon poraza od Partizana, Kragujevčani su priželjkivali da u duelu sa crveno-belima nadoknade izgubljeno. No, domaćin je odlično otvorio meč i već u 4. minutu imao prednost 3:0. Trgnuo se Radnički no zvezda nastavlja u istom stilu i preko Matičića u ranoj fazi ima plus 5 (7:2), koje održava do rezultata 9:4. Minut odmora šefa struke Milosavljevića je prodrmao rukometaše Radničkog koji su zaigrali angažovanije, tako da golgeterski raspoloženi Barudžić smanjuje na 9:7, a u daljem toku prednost domaćina se istopila kada kapiten Prodanović u 24. minutu spušta na samo minus 1 (11:10). Do kraja poluvremena se igralo gol za gol, tako da se na desetominutni odmor odlazi rezultatom 14:12.

Uvodni deo drugog poluvremena je protekao u konstantnom vođstvu crveno-belih od 2-3 gola razlike, a u 41. minutu ponovo na semaforu stoji plus 5 (20:15). Rukometaši Radničkog su puno puta pokazali da ih krasi karakter i da se nikad ne predaju, pa je tako bilo i ovog puta. Podigli su nivo agresivnosti u defanzivi, podigli procenat realizacije i strpljivom igrom u 48. minutu preko Barudžića stižu ponovo na minus 1 (22:21). Sledeći trenuci utakmice protiču u konstantnom vođstvu domaćina od jednog do dva gola i nemogućnosti Šumadinaca da naprave taj presudni korak i okrenu rezultat. Par tehničkih grešaka i nerealizovanih napada je doveo do toga da Beograđani u 58. minutu imaju ponovo plus 3 (28:25). Stigli su presingom gosti u poslednjem minutu do 28:27, ali je samo par sekundi pre zvuka sirene Đurović postavio konačnih 29:27.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde su bili Mirko Đurović sa 11 i Miloš Bujišić sa 7 pogodaka, dok je kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bio Miloš Barudžić sa 13 postignutih golova.

Igrač utakmice: Mirko Đurović (Crvena zvezda)

RK Crvena zvezda Grundfos – RK Radnički: 35:32 (20:17)

Beograd: UVC “Šumice“. Gledalaca: 250

Sudije: Milenko Alimpić, Zdravko Crnjanski

Sedmerci: Crvena zvezda 4 (3), Radnički 5 (5)

Isključenja: Crvena zvezda 8 min, Radnički 8 min

Crvena zvezda: Đurović 11, Simić, Nenadić 3, Kolundžić 3, Radovanović, Gemaljević, Majes, Jelić (15 odbrana), Rotem, Matičić 4, Šmigić, Knežević, Perić, Bujišić 7, Šljukić, Kankaraš 1.

Radnički: Maljević 2, Grubor 2, Stanisavljević 2, Prodanović 1, Mutavdžić 3, S. Đerić, Mojsilović, Kasalović 1, Barudžić 13 , Knežević 1, Utvić , L. Đerić , Stanojev 2, Vasiljević, Jovanović (8 odbrana), Ivanović.

U narednoj utakmici 16. kola Arkus lige, rukometaši Radničkog će ugostiti ekipu Dubočice iz Leskovca u petak 17. februara.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar