Kragujevčani nemoćni u duelu sa raspoloženim liderom

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da izbegnu poraz na gostovanju lideru Linglong Tajer Super lige Srbije, beogradskom Partizanu. “Crno-beli” su slavili sa 2:0 (2:0) i tako zadržali pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, dok su Kragujevčani nakon još jednog u nizu poraza ostali prikovani za samo dno supeligaške tabele.

Partizan je od samog početka utakmice krenuo da plete mrežu oko gola kragujevačkog tima. “Crveni” su uspešno odolevali sve do 18. minuta, kada je najbolji strelac Super lige Rikardo Gomeš svojim jubilarnim dvadesetim pogotkom u sezoni “otključao bravu” Šumadinaca.

Četiri minuta kasnije Miloš Jojić propušta idealnu priliku da uveća prednost “crno-belih”. Ostao je nekadašnji srpski internacionalac nakon centaršuta Rikarda Gomeša sam kao duh na drugoj stativi, ali je njegov udarac glavom završio iznad gola.

Mogao je lider Super lige vrlo brzo da bude kažnjen za ovaj promašaj. Nemanja Tomić je izveo korner, golman Partizana Nemanja Stevanović pogrešno je procenio let lopte, koja je na kraju “očešala” Varjačića i završila u gol-autu.

Lepo su domaći kombinovali u 27. minutu. Natho je uposlio Jojića, a on glavom prebacio loptu do Meniga, koji je pokušao atraktivno “štiklom” da savlada Lukića, ali je promašio čitavu loptu.

Još lepša akcija “crno-belih” viđena je u 34. minutu. Saničanin je iskoristio “rupu” u odbrani Radničkog 1923 da proigra Meniga, koji petom odlaže loptu do Terzića, ali golman Radničkog 1923 Ognjen Lukić skida “zicer” mladom fudbaleru Partizana.

Nisu Kragujevčani uspeli pošteno ni da predahnu posle ove akcije Partizana, a već je bio 2:0. Jojić je odigrao dupli pas sa Menigom na ivici kaznenog prostora, a potom snažnim i preciznim udarcem levom nogom “pocepao” mrežu Kragujevčana.

Nije ni tu bio kraj uzbuđenjima pred golom Radničkog 1923 u prvih 45 minuta susreta. Natho je u 38. minutu oduzeo loptu Andriću, potom je Rikardo Gomeš još jednom “štiklom” efektno proigrao Jojića ispred koga je u poslednjem momentu uklizao Piščević.

Imali su i Kragujevčani jednu obećavajuću akciju u samom finišu prvog poluvremena, kada je Saša Jovanović maltene sa same gol-aut linije uspeo da pošalje povratnu loptu ka Ubiparipu, čiji je udarac uspešno izblokirao Siniša Saničanin.

Iskusni napadač Radničkog 1923 ponovo se našao u centru pažnje početkom drugog dela utakmice, kada mu je zbog nepropisnog starta nad štoperom Partizana Igorom Vujačićem sudija Radaković dodelio direktan crveni karton. Bunili su se Šumadinci na ovu odluku glavnog arbitra smatrajući da je prestroga, ali su njihovi protesti bili uzaludni.

Nastavak utakmice protekao je u relativno mirnijem tonu. Kragujevčani su sa desetoricom igrača na terenu još više “zgusnuli” odbranu, dok su “crno-beli” pokušavali da se bukvalno ušetaju u gol Radničkog 1923.

Izuzev udarca Jevtovića sa distance u završnici susreta koji nije ozbiljnije ugrozio Lukića, nije bilo previše interesantnih detalja u drugih 45 minuta.

Bio je ovo četvrti uzastopni, a ukupno petnaesti poraz fudbalera Radničkog 1923 u tekućoj sezoni, koji ih ostavlja na začelju tabele sa šesnaest osvojenih bodova.

Sada je pred izabranicima trenera Nenada Lalatovića serija ključnih utakmica koje će odrediti njihovu sudbinu u superligaškoj konkurenciji. Već u petak “crveni” će ugostiti beogradski Voždovac, potom sledi gostovanje Novom Pazaru, a odmah zatim i komšijski derbi sa Metalcem na “Čika Dači”.

PARTIZAN – RADNIČKI 1923 2:0 (2:0)

BEOGRAD
Stadion: FK Partizan.
Gledalaca: 7 000.
Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad).
Pomoćnici: Pavle Piper (Čačak), Dragan Peranović (Šajkaš).
Strelci: Rikardo Gomeš u 18, Jojić u 34. minutu za Partizan.
Žuti kartoni: Jović (Partizan).
Crveni karton: Ubiparip (Radnički 1923) u 49. minutu.

PARTIZAN: Stevanović, Živković, Urošević, Vujačić (od 85. Ostojić), Saničanin, Jevtović, Jojić, Natho (od 69. Baždar), Terzić (od 46. Jović), Menig (od 46. Marković), Rikardo Gomeš (od 69. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

RADNIČKI 1923: Lukić, Varjačić, Pecelj, Gajić, Andrić, M. Vidović, Piščević (od 70. Brnović), Milisavljević, Tomić (od 78. Trifunović), Jovanović (od 70. Maksimović), Ubiparip. Trener: Nenad Lalatović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar