Kragujevac domaćin letnjeg prvenstva Srbije u plivanju

U organizaciji Plivačkog saveza centralne Srbije pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, na zatvorenom bazenu SPD Radnički održava se letnje prvenstvo Srbije u plivanju. U prvom kolu letnjeg prvenstva održanom proteklog vikenda u Kragujevcu učestvovalo je više od 350 plivača različitih kategorija a danas se na bazenu takmiči oko 300 mladih iz 25 klubova sa područja centralne Srbije. Drugo kolo letnjeg prvenstva otvorio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i u ime grada, plivačima, trenerima i delegatima Udruženja plivačkih sudija Srbije, poželeo je dobrodšlicu i kvalitetno takmičenje.

Kragujevac je domaćin letnjem Plivačkom prvenstvu centralne Srbije i kao grad sporta ponosan je što ima kapacitete i može da bude organizotor jednog ovako važnog takmičenja za plivački sport, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća. Ovo je takmičenje od opšteg značaja i za naš grad i za našu državu. Organizujući ovakva takmičenja osim dobrih uslova nudimo našu gostoprimljivost, gostoljubivost i  srdačnost kao grad domaćin. Kragujevac ima izuzetne i jake plivačke klubove čiji članovi takođe učestvuju a takmičenje je svakako veliki podstrek za dalji razvoj plivačkog sporta, istakao je Stevović. Kao pokrovitelj, grad je stao iza jedne ovakve sportske manifestacije i siguran sam da ćemo i ubuduće dočekati plivače iz čitave Srbije. On je podsetio da zatvoreni bazen SPD Radnički ima kapaciteta za takmičenje ovog tipa, dobre uslove što je preduslov za bilo kakav sportski događaj a trudićemo se da ulaganjima u narednom periodu bazen zadovolji visoke standarde takmičenja. Bazen je skupa igračka ali je potreban da bismo sportistima, mladima i deci omogućili da treniraju, rekreiraju i razvijaju se na pravi, sportski način, a to su najpoželjniji rezultati naših ulaganja, poručio je Stevović.

Preteklog vikenda na bazenu u Kragujevcu održali smo prvo kolo letnjeg prvenstva i vrlo smo zadovoljni uslovima i mogućnostima koje imamo na raspolaganju, kazao je Ivan Cvetanović, predsednik Plivačkog saveza centralne Srbije i zahvalio se na predusretljivosti grada i člana Gradskog veća zaduženog za sport na ukazanom poverenju. Uslovi u Kragujevcu su odlični za organizaciju, pa ćemo se truditi da i ubuduće takmičenja organizujemo ovde.

Post Author: Milan

Ostavi komentar