Juniorska reprezentativka Teodora Veličković novo je pojačanje ŽRK „Radnički“

Juniorska reprezentativka, Nišlika Teodora Veličković (17), novo je pojačanje ženskog rukometnog kluba „Radnički 1964“.

„S obzirom na to da smo neposredno pred početak prvenstva ostali bez teže povređene Anđele Vasić, prvobitni cilj stručnog štaba je bio da se pronađe igračica koja svojim kvalitetima može lako da se integriše u tim i nastavi sa daljim tokom uigravanja i stvaranja mlade i perspektivne ekipe koja bi se od naredene sezene našla u samom vrhu super B lige. Angažman Teodore Veličković, juniorske reprezentativke, je pravi potez za mladu i poletnu ekipu Radničkog ,koja će svojom igrom tek oduševljavati brojne ljubitelje rukometa. Teodora igra na bekovskim pozicijama, a odlikuje je prodornost i raznolikost u napadu, kao i dobra pokretljivost  i požrtvovanost u odbrani“, rekla je koordinator ženske sekcije Marija Lojpur.

Teodora  je rukometom počela da se bavi već sa 8 godina u rodnom Nišu. U karijeri je nastupala za Naisu i Junior. Prošla je sve selekcije državnog tima. Učenik je trećeg razreda II Kragujevačke Gimnazije.

„Nakon prekida saradnje sa beogradskim Juniorom usledio je poziv čelnika kragujevačkog Radničkog, kluba o kome sam čula sve najbolje. Nakon provedenih par dana u Kragujevcu sam zaključila da sam donela pravu odluku o nastavku karijere. Ambicije kluba se poklapaju sa mojim ličnim, da kao ekipa i kao pojedinac zajedno rastemo i napredujemo i da u bliskoj budućnosti napadnemo Superligu. Ekipa je jako mlada, devojke su me odlično prihvatile jer smo, uz izuzetak iskusnih Jasmine Kolak i Nevene Aleksić, sve približnih godina. Treninzi su naporni ali i veoma raznovrsni, što nam daje za pravo da u skorije vreme ostvarimo zacrtane ambicije“, reklo je novo pojačanje tima iz Kragujevca Teodora Veličković.

Veličkovićeva je vernost klubu potpisala na period od 4 godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar